Kommentera

Fullkomlig frid

“Folk ska inte lyfta svärd mot folk och inte mer öva för krig.” (Jes 2:4)

Hur hemskt är det inte med krig? Tänk om det inte fanns krig alls här i världen? Hade inte det varit underbart? Jo, det skulle vara fantastiskt!

Det finns bara ett problem: Vi är syndiga människor. Som syndare är vi själviska, blir arga, vill regera över andra och hyser hat. Allt sådant leder ofta till vredesutbrott, strider, våld, och ja, även krig. Det enda sättet att lösa krigets problem är genom att lösa syndens problem.

Tack och lov, det har skett! Under december månad förbereder kristna sig igen för att fira Jesu födelse. Namnet “Jesus” betyder “Frälsare”. Det är vad Jesus kom för att göra – att frälsa människor från deras synder. I Jesus har vi förlåtelse. I Jesus har vi evigt liv. I Jesus har vi lösningen på synden. Och i himlen kommer vi att njuta av den helt och fullt.

Skulle det inte vara underbart om det inte fanns fler krig på denna jord? På den här sidan av evigheten kommer det dock aldrig finnas fullkomlig frid. Tyvärr kommer det alltid finnas krig på den här sidan av evigheten.

Men inte på den andra sidan av evigheten! I himlen kommer det att finnas fullkomlig frid, fullkomlig glädje och fullkomlig harmoni! Glädjas i friden som Gud ger genom Jesus, för dina synder är verkligen förlåtna! Och se fram emot den underbara friden som väntar dig i det eviga livet!

Bön: Herre Jesus, om det är din vilja; förhindra krig på denna jord. Men ännu viktigare; rikta min blick mot den fullkomliga frid som du vunnit åt mig, och som jag ska få njuta av för evigt! Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.