Kommentera

Den nya Folkbibeln har lanserats

Nu är vi så glada för väntetiden är äntligen över. Svenska Folkbibeln har nämligen lanserat en revision av Nya testamentet och utger den tillsammans med Psaltaren, som redan tidigare lanserats i nyöversättning. Den finns i mellanformat i två versioner: i svart konstskinn med dragkedja och i röd hård pärm. Dessutom kommer en pocketutgåva i miniformat. I nuläget erbjuder Biblicums förlag de två mellanformaten.

Dessutom erbjuds två digitala utgåvor: e-pub och pdf. Se de olika alternativen på förlaget XP Media (klicka i vänstermenyn på Bibeln och sedan på Svenska Folkbibeln 2014).

Folkbibeln Online kommer att förnyas inom kort. Den gamla sökfunktionen använder tillsvidare 1998-översättningen. Folkbibeln finns också som gratis app för Iphone och Android. Sök ”Folkbibeln” i App Store eller Google Play och ladda ner. Appen är utrustad med ljudbibel, bibelsök, läsningsplaner och ”Vad säger Bibeln” om Gud och livets olika ämnen. Den kommer att uppdateras med nya reviderade 2014-översättningen.

Som vi tidigare skrev är en revision av Gamla Testamentet planerad att vara klar 2020.

Du hittar mer info om den nya Folkbibeln i ett PDF-dokument på gloriaforlag.se.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.