Kommentera

Den nya Folkbibeln ges ut i oktober

Vi har många goda nyheter att dela idag. Runtom i LBK:s församlingar använder vi Folkbibeln eftersom vi vet att Folkbibelns översättare tycker det är viktigt med grundtextnära översättningar. En ny version och upplaga av Folkbibeln lanseras i oktober och kommer att innehålla nya revisioner av Nya testamentet och Psaltaren där fokuset har varit bland annat på att modernisera språket.

”Vid revideringen har vi satsat på en modern språkdräkt, men samtidigt försökt vårda Bibelns litterära skatt och inte devalvera dess sanning och sälta. Den vana bibelläsaren ska kunna känna igen sina älskade verser, klädda i en rakare och mer flytande språkdräkt som förmedlar Guds sanning.” (pressmeddelande)

Det jobbas även inför en ny revision av resterande Gamla testamentet och Folkbibeln har som uttalat mål att ge ut ännu en ny upplaga 2020.

Besök Folkbibelns hemsida.

Foto: Broschyren “Den nya Folkbibeln – Modern och texttrogen”

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.