”Aldrig har någon människa talat som han” – Predikan i Göteborg på Sexagesima

Predikan i Heliga Trefaldighets församling i Göteborg av Anders Nissen över Joh 7:40-52 på sexagesima.

20 februari 2022


Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

40 Några i folkmassan som hörde hans ord sade: ”Han måste vara Profeten.” 41 Andra sade: ”Han är Messias”, men andra sade: ”Messias kommer väl inte från Galileen? 42 Säger inte Skriften att Messias kommer från Davids ätt och från Betlehem, byn där David bodde?” 43 Så blev det splittring bland folket för hans skull. 44 Några ville gripa honom, men ingen bar hand på honom.
45 Tempelvakterna kom tillbaka till översteprästerna och fariseerna, som frågade dem: ”Varför har ni inte fört hit honom?” 46 De svarade: ”Aldrig har någon människa talat som han.” 47 Då sade fariseerna till dem: ”Har ni också blivit förledda? 48 Finns det någon bland rådsherrarna eller fariseerna som tror på honom? 49 Men den här folkhopen som inte kan lagen, den är förbannad.”
50 Nikodemus, han som tidigare hade kommit till Jesus och som var en av dem, sade: 51 ”Vår lag dömer väl inte någon utan att man först hör honom och tar reda på vad han har gjort?” 52 De svarade: ”Är du också från Galileen? Sök i Skriften, så ser du att ingen profet kommer från Galileen.”

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.