Kommentera

En bön för Ukraina

Käre himmelske Fader,

Du har sagt att det kommer att bli krig i den här världen till tidens slut, eftersom människans synd leder till strid, hat och brutalitet.

Samtidigt vet vi att du kontrollerar allt i den här världen, och du uppmanar oss att be för alla i ledande ställning, så att vi kan leva ett lugnt och stilla liv, på alla sätt gudfruktigt och värdigt.

Dessa dagar vänder vi oss till dig i bön för landet Ukraina, och särskilt för våra bröder och systrar i den ukrainska lutherska kyrkan och Livets Gåva-verksamheten, nu när krig har kommit till deras land.

I din barmhärtighet, begränsa förstörelsen och förlusterna av människoliv i detta krig! Upprätta fred snart, om det är din vilja!

För våra bröder och systrar i den ukrainska lutherska kyrkan ber vi att du må bevara deras liv, och att du må fortsätta att ge dem vad de behöver varje dag genom krigets svårigheter.

Framför allt ber vi dig att bevara våra bröder och systrar starka i tron genom detta lidande. Låt dem dela löftena från ditt Ord med varandra, när de träffas nära eller på distans. Trösta dem med de goda nyheterna om syndernas förlåtelse och frälsning i Jesus Kristus, genom ditt Ord och dina sakrament.

Vi ber också om tillfällen för våra bröder och systrar att dela evangeliets hopp med andra i deras omgivning som ännu inte känner Kristus. Använd på något sätt denna katastrof för att sprida evangeliet och för att utvidga din kyrka.

Vi ber i vår Återlösares Jesu namn. Vi litar på att du älskar oss för din skull.

Amen.

(CELC – Prayer for Ukraina)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.