Kommentera

Var är du?

Men Herren Gud kallade på mannen och sade till honom: ”Var är du?” (1 Mos 3:9).

”Var är du?” Den allsmäktige och allvetande Guden över universum ställde inte den frågan för att han behövde hjälp med att lokalisera Adam. Han ställde den för att han ville ge mannen en chans att bekänna. Precis som varje förälder som vet exakt vad dess barn har gjort så gav Herren Gud åt Adam, utav kärlek för honom, en möjlighet att berätta ärligt vad han gjort.

Gud skulle kunna fråga oss samma sak idag: ”Var är du?” Gömmer vi oss från Gud bakom ett uppbokat schema – genom att fylla våra dagar med så många aktiviteter att vi aldrig riktigt hinner ägna oss åt det andliga? Eller kanske vi begraver oss själva i sociala medier och på webben så att vi aldrig behöver konfronteras av ett särskilt misslyckande i våra liv. Kanske vi är på väg neråt i en tung missbruksperiod, eller i förtvivlan över en skuld som vi hittills vägrat att bemöta. Var är du?

Oavsett var vi är så kallar Gud kärleksfullt på oss och bjuder oss att springa till honom för att bekänna; till vår kärleksfulle Fader i himlen. Han kallar tålmodigt på oss och bjuder oss att vända oss till honom. Gud vill inget mer än att vi kommer ut från vårt gömställe och bekänner vår synd; att vi vänder oss till honom för att motta kärlek och barmhärtighet, och fri och full förlåtelse. Guds vilja är att vi alla vänder om och finner evig frälsning i Jesus.

Vi önskar inte alltid att bli hittade av Gud, men han gjorde allt för att hitta oss. Utav kärlek sände han Jesus som vår Frälsare från synden för att dö på korset och ge sitt liv i vårt ställe. Jesus uppstod sedan från döden för att garantera vår förlåtelse och vår plats i himlen. I Kristus är vi Guds förlåtna barn som inte behöver gömma oss. Var är du? Av Guds nåd kan du en dag besvara den frågan: ”Jag är i himlen för evigt med Jesus.”

Bön: Käre Herre Gud, förlåt mig för min synd och för alla de gånger jag har gömt mig från dig. Tack för att du sökte mig upp och för förlåtelsen som är min i Kristus Jesus. Amen.

(WELS Daily Devotions)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.