Kommentera

Hjälp mig, Herre!

”Och det ska ske att var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst” (Apg 2:21).

Operatören svarar: ”SOS 112, vad har inträffat?” När människor ringer 112 så söker de hjälp. ”Någon har brutit sig in i mitt hem! Mitt hus brinner! Det har inträffat en svår olycka på motorvägen! Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kan inte lösa det här. Snälla, kom och hjälp mig!”

Men, vem åkallar du när du behöver andlig hjälp? När du tänker: ”Jag kan inte göra det här själv, Herre. Min skuld är för stor. Jag har rört till det. Jag har gjort så många misstag. Hur skulle jag kunna stå inför dig, o Herre, när mitt liv är över? Jag behöver dig, Herre. Snälla, kom och hjälp mig!”

Det finns endast en person du behöver åkalla när du behöver andlig hjälp. Ja, det finns endast en person som kan hjälpa när du behöver andlig hjälp. Den personen är Herren Jesus Kristus.

Ja, din skuld är överväldigande. Men kom ihåg: Jesus betalade för alla dina synder på korset.

Ja, du har ständigt rört till det. Men kom ihåg: Jesus var ständigt perfekt, i varje stund av sitt jordeliv. Han gjorde det för dig.

Nej, du kan inte stå inför Herren när ditt liv går mot sitt slut. Inte med dina egna prestationer, med din fläckade dräkt. Men kom ihåg: Jesus betalade din skuld! Han har upphävt din synd! Han har gett dig sin rättfärdighet!

Nästa gång du kämpar och behöver andlig hjälp, så kom ihåg dagens bibelvers: ”Var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst.”

(WELS Daily Devotions)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.