Kommentera

Ge mig styrka!

När han fick höra det bröt han upp och flydde för sitt liv. Han kom till Beer-Sheba i Juda och lämnade där sin tjänare. Själv gick han en dagsresa ut i öknen. Där satte han sig under en ginstbuske och önskade sig döden och sade: ”Nu är det nog, Herre. Ta mitt liv, för jag är inte bättre än mina fäder.” Elia lade sig ner under ginstbusken och somnade. Men en ängel rörde vid honom och sade till honom: ”Stig upp och ät!” (1 Kung 19:3-5).

Utbrändhet, depression, ångest och panikattacker är vanliga problem i vår tid. Kanske brottas du med något av detta just nu. Livet flöt på fint. Men så slogs allt omkull. Konflikter i familjen, problem på jobbet, den hektiska vardagen – till slut hinner det ikapp oss. Vi blir överväldigade. Vi känner oss som ett misslyckande. Vi är trötta, nedslagna och vi vill bara ge upp.

Det var också så profeten Elia kände. Även om han med Guds hjälp precis hade besegrat Baals profeter så var han på flykt. Den onda drottning Isebel ville hämnas. Hon svor att ta hans liv. Elia sprang iväg av rädsla. Han hade hoppats att segern över Baals profeter skulle vända saker till det bättre. Istället befann han sig på flykt. Han var trött, nedslagen och ville bara dö.

Gud visste att Elia behövde hjälp. Han sände därför en ängel för att ge Elia mat och vatten, och skickade sedan Elia iväg. För det fanns fortfarande arbete att göra.

Nästa gång du tänker att du inte kan fortsätta så kom ihåg att du inte är ensam! Herren vet vad du behöver. Den samme Guden som sände sin Son för att frälsa dig från din synd finns där för att hjälpa dig med dina svårigheter. Han vet hur du känner. Han känner dina problem. Han vill hjälpa dig. Det har du hans Ord på.

(WELS Daily Devotions)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.