Kommentera

En Frälsare för alla människor

”Herre, nu låter du din tjänare gå hem i frid, så som du har lovat, för mina ögon har sett din frälsning som du har berett inför alla folk: ett ljus med uppenbarelse för hedningarna och härlighet för ditt folk Israel” (Luk 2:29-32).

Vi människor har en ovana att fokusera på vad som gör oss annorlunda från andra. Istället för att glädjas över allt som förenar oss som medmänniskor så skapar vi splittringar baserade på olika egenskaper som vi tycker är viktiga. Vi splittrar oss från varandra beroende på nationalitet. Vi splittrar oss från varandra beroende på hudfärg. Vi splittrar oss från varandra beroende på vilka politiker vi stödjer. Med tanke på all denna splittring – är det konstigt att vi upplever så mycket oro i världen just nu?

Vi kan vara tacksamma att Gud, när han ser på oss, inte fokuserar på vad som skiljer oss från varandra. Det är inte det att våra unika och individuella egenskaper är oviktiga. Gud har med avsikt skapat var och en av oss unika så att vi med vår unikhet kan vara en vacker del av hans folk. Men när det gäller det allra viktigaste – vårt förhållande med honom – fokuserar Gud på vad som förenar oss som människor.

Gud fokuserade först på det faktum att vi alla är syndare. Var och en av oss. Oavsett var vi är födda eller vilken hudfärg vi har är vi alla syndare som behöver en Frälsare. Gud såg att vi alla har samma behov av hans hjälp, och han var fast besluten på att ge denna hjälp till oss alla. Han valde inte att sända en frälsare till ett folkslag och en annan frälsare till ett annat folkslag. Nej, han sände en Frälsare för alla människor. Han sände sin Son, Jesus, till att vara allas Frälsare.

Simon bekände detta när han höll Jesus i sina armar. Medan han prisade Gud för att han sänt Jesus bekände han att Jesus hade kommit både för hedningar (icke-judar) och för Israels folk (judar). Det betyder att alla människor är inräknade. Det betyder att du är inräknad. Oavsett vem du är, var du kommer från eller vilka unika egenskaper du har så har Jesus kommit för att vara din Frälsare. Och därför kan vi stämma i med Simeons lovsång till Gud.

(WELS Daily Devotions)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.