Kommentera

Den som redan har allt

”Eller vem har gett honom något först så att han måste betala igen? Av honom, genom honom och till honom är allting. Hans är äran i evighet. Amen” (Rom 11:35-36).

”Vilken gåva ger man åt den som redan har allt?” Denna fråga har ibland används som en slogan i reklam för olika produkter, för ibland så kan det vara så att vi känner oss skyldiga att ge en gåva till någon som tydligen redan har allt. Och oavsett vad vi skulle kunna ge honom eller henne så kan det inte vara bättre än vad han eller hon redan har.

Detta är ännu mer sant när det gäller Gud. Vad skulle vi någonsin kunna ge åt universums Skapare och mästare? Han äger redan allt, även det som vi kallar vårt och till och med vår egen existens. Så vad skulle vi kunna ge åt honom så att han skulle kunna bli tacksam mot oss? Ingenting! Bibeln säger: ”vem har gett honom något först så att han måste betala igen?”

Låter det här lite deppigt? Inte alls! Det faktum att vi inte kan ge något åt Gud för att återbetala honom gör bara förlåtelsen vi äger i Jesus ännu mer fantastisk. Eftersom vi aldrig skulle kunna göra Gud mer benägen att älska oss genom våra gärningar, så är det eviga livet som vi får fritt och för intet bara ännu mer häpnadsväckande. Tänk hur mycket vår store Gud älskar oss! Vi leds att ge Gud ära för evigt.

Bön: Tack, Gud, för att du gett mig allt som jag har, och särskilt min Frälsare Jesus. Hjälp mig att leva ett liv i tacksamhet till dig. Amen.

(WELS Daily Devotions)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.