Kommentera

Varför är det så viktigt med läran?

Varför är det så viktigt med läran?

Låt oss besvara detta med att använda en bild. Den kristna kyrkan ska vara som ett sjukhus. I ett sjukhus ligger endast sjuka människor. Där får patienterna vård och omsorg. De får de rätta medicinerna och den rätta behandlingen. Läkare och sjuksköterskor gör vad de kan för att hindra smittspridning. När man upptäcker en cancertumör behövs en operation. Det är ett dåligt sjukhus ifall man ger fel medicin till den sjuka, eller som bara klappar honom på huvudet och säger att den elakartade tumören inte är så farlig.

Så är det även i kyrkan. Den består endast av syndare, människor som på grund av synden har en sjuk själ. Syndaren behöver rätt behandling och vård. Han behöver inte få höra att det inte är så farligt med synden. Nej, han behöver få höra att om han inte omvänder sig från sin synd, så får det allvarliga och tragiska följder (lagen).

Samtidigt behöver han tröst och hjälp. Han behöver få kraft att leva det nya livet. Den kraften har han inte från sig själv. Det hjälper inte för honom att ta sig själv i nacken. Den ende som kan hjälpa honom är Honom som redan för 2000 år sedan gjorde något åt hans sjukdom, då Han tog bort alla hans synder genom att vara hans ställföreträdare både i liv och i död. I kyrkan måste vi aldrig sluta med att förkunna Honom som är alla sjuka själars läkare, Jesus Kristus (evangeliet).

Egil Edvardsen

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.