Kommentera

Guds löfte gäller alla som är långt borta

Löftet gäller er och era barn och alla dem som är långt borta, alla som Herren vår Gud kallar. Apg 2:39

1978 flög en forskningshelikopter över en öde skog i Sibirien. Medan piloten gjorde sina observationer såg han något han inte förväntat sig att se. Han såg en mänsklig bosättning. Och det var på så vis omvärlden upptäckte Lykovfamiljen.

På 1930-talet reste Karp Lykov och hans mycket unga familj djupt, djupt in i den sibiriska ödemarken för att fly Josef Stalins förföljelse. Och de var fortfarande där 1978. Lykovfamiljen var så avlägsen från civilisationen att familjen inte visste något om teve, månlandningen eller ens om andra världskriget!

Ingen av oss har någonsin upplevt en sådan fysisk separation under en så lång tid. De flesta av oss har däremot känt av en annan sorts separation. Många faktorer kan orsaka separationer i förhållanden. Kanske för att jag sagt något jag inte borde ha sagt. Kanske jag försummat att göra något jag borde gjort. Kanske någon annan har hållit mig på avstånd. Kanske det är en kombination av alla dessa faktorer och ännu fler. Oavsett vad orsaken kan vara vet de flesta hur det är att vara långt borta från andra. Men det är ännu värre att vara långt borta från Gud.

Det är här Jesus kommer in i bilden. Hans kärlek för dig och mig är så stor att Guds Son kom hit för att vandra bland oss. Ja, Han blev faktiskt en av oss. I vårt ställe hade Jesus en fullkomlig trofasthet i varje förhållande. Sedan bar Han korset till Golgata för att lida för alla de gånger vi förstört våra förhållanden. Där upplevde Jesus, i vårt ställe, den största ensamhet som någon någonsin upplevt. Och efter sin död uppstod Jesus för att försäkra oss att Han är här och att vi inte är ensamma. Nu äger vi full förlåtelse genom tron på Honom. Och Han går vid vår sida.

Och förresten, i Lykovfamiljens hem fanns en välläst Bibel. I Jesu ögon var de inte alls långt borta.

Herre Jesus, de gånger när jag känner mig långt borta från dig – påminn mig då genom Ditt ord att jag inte är det. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.