Kommentera

🙏 Dina böner gör skillnad

Den rÀttfÀrdiges bön har stor kraft och verkan. Jak 5:16b

Jag samtalade en gĂ„ng med en ung man om ett problem som han hade. Jag frĂ„gade honom om han bett till Gud om hjĂ€lp. DĂ„ svarade han nonchalant: “Jag har inte bett pĂ„ tre Ă„r.” NĂ€r jag frĂ„gade varför han inte gjort det svarade han: “För att Gud kommer att göra vad han kommer att göra vare sig jag ber om det eller inte.”

Pojken hade en poĂ€ng. Gud sĂ€ger genom profeten Jesaja: “Jag förkunnar frĂ„n början vad som ska komma och lĂ„ngt i förvĂ€g det som inte har skett. Jag sĂ€ger: Mitt beslut ska förverkligas, allt jag vill kommer jag att göra” (Jes 46:10). SĂ„ varför bry sig om att be?

Eftersom Gud har lovat att vĂ„ra böner gör skillnad. Jakob sĂ€ger: “Den rĂ€ttfĂ€rdiges bön har stor kraft och verkan” (Jak 5:16). Bibeln berĂ€ttar för oss om situationer dĂ„ böner hade en direkt pĂ„verkan. Till exempel sade Gud till Judas kung Hiskia att det var dags för honom att dö. DĂ„ bad Hiskia till Gud om att spara hans liv. DĂ„ botade Gud honom och gav honom 15 fler Ă„r att leva (2 Kung 20).

“Men vĂ€nta nu. Det gĂ„r inte riktigt ihop. Hur kan Gud som planerar och kontrollerar framtiden sĂ€ga att vĂ„ra böner pĂ„verkar vad Han ska göra och vad som ska ske?” Vi vet inte exakt hur det gĂ„r ihop. Men det Ă€r okej. Huvudsaken Ă€r att vi kan lita pĂ„ Gud. Och om Han sĂ€ger att vĂ„ra böner gör skillnad, dĂ„ vet vi att de gör skillnad.

Be dÀrför frimodigt, Àven nÀr du inte riktigt kan förstÄ hur dina böner gÄr ihop med Guds allmakt och vilja. Be frimodigt, inte för att du förstÄr helt och hÄllet hur bönen funkar, men för att du i Jesus Kristus förtröstar pÄ att Gud Àlskar dig.

Herre, jag hÀpnar över att Du gett mig privilegiet att be till Dig, och att Du gett mig löftet att mina böner gör skillnad. HjÀlp mig att lita pÄ att Du kommer höra och svara nÀr jag ber. Amen.


Vill du ha sÄdana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera pÄ BekÀnnelsebrevet.

Betraktelsen Àr översatt och publicerad med vÀlsignelse frÄn WELS. Du kan Àven lÀsa dagliga betraktelser pÄ WELS.net pÄ engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig hur din kommentardata bearbetas.