Kommentera

Var inte rädd!

På kvällen samma dag sade Jesus till sina lärjungar: ”Vi far över till andra sidan.” De lämnade folket och tog med honom i båten som han var. Även andra båtar följde med.
Då kom en stark stormvind, och vågorna slog in i båten så att den höll på att fyllas. Själv låg han i aktern på en dyna och sov. De väckte honom och sade: ”Mästare! Bryr du dig inte om att vi går under?” Han vaknade och talade strängt till vinden och sade till sjön: ”Tig! Var tyst!” Då lade sig vinden och det blev alldeles stilla. Han sade till dem: ”Varför är ni rädda? Har ni fortfarande ingen tro?” Då greps de av stor fruktan och sade till varandra: ”Vem är han? Till och med vinden och sjön lyder ju honom!” Markusevangeliet 4:35-41

I dessa tider av oro och rädsla för Coronasmittans följder för folkhälsan, våra gamla och sjuka, och arbetsmarknaden, talar pastor Peter Öman i den här videon om rädsla. Trots allt hotfullt omkring oss behöver vi faktiskt inte vara rädda – Jesus är med oss.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.