Kommentera

Vill du ha din lön eller en gåva?

“Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.” (Rom 6:23)

Låt oss säga att din arbetsgivare ger dig två alternativ: Mot slutet av veckan kan du få vad du tjänat ihop, eller du kan få något som din arbetsgivare har valt som en gåva istället. Vilket väljer du?

Du kan vara frestad att välja vad du tjänat ihop. Du har ju trots allt förtjänat det. Men sedan kommer du ihåg att din arbetsgivare sagt åt dig att slutföra ett projekt, och du är inte ens i närheten av att vara klar. Plötsligt är du inte lika säker ifall det är klokt att ta vad du tjänat ihop.

Men kommer din arbetsgivares gåva att vara något bättre? Det beror på vem din arbetsgivare är, eller hur? Ifall du har en bra arbetsgivare som du kan lita på, då kommer du förmodligen att välja gåvan. Men om du inte är helt säker på att du kan lita på din arbetsgivare, kommer du att vara misstänksam mot gåvan.

Gud säger att, utan honom, kommer du och jag mot livets slut att bli betalda för vad vi har gjort, och eftersom du och jag har syndat, kommer lönen vi tar emot att vara döden. När Gud nämner död talar han inte bara om skilsmässan mellan själ och kropp, utan han talar om en evig skilsmässa från honom.

Men Gud har en gåva till dig. Den gåvan är evigt liv med honom i himlen. Du har denna gåva endast genom Kristus Jesus vår Herre. Jesus förtjänade denna gåva för dig genom att leva ett fullkomligt liv – utan synd – och tog sedan straffet för dina synder då han dog. Genom tron på Jesus har du fått detta fullkomliga liv tillgodoräknat ditt konto. Det är en gåva, och den innehåller både syndernas förlåtelse och evigt liv i himlen.

Tacka Gud att han har lovat att inte ge oss efter vad våra synder har förtjänat. Tacka Honom att han istället valt att ge oss gåvan, evigt liv.

Bön: Herre Gud, tack för att du gett mig denna stora gåva! Tack för att du gett mig evigt liv, i Kristus Jesus min Herre! Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.