Kommentera

Information från psalmboksgruppen om nya psalmhäftet för jul och epifania

Om några veckor kommer häftet Vår psalmbok – psaltare och psalm för jul och epifania att skickas ut till LBKs församlingar.

Häftet innehåller psaltarpsalmer och psalmer för hela jul- och trettondedagstiden (epifania) samt för kyndelsmässodagen. Dessutom finns där många allmänna psalmer som passar att rama in gudstjänsten med, som till exempel ingångspsalmer, nattvardspsalmer och lovpsalmer, sammanlagt närmare hundra olika titlar. Bland dem finns Luthers katekespsalmer som vi bekantade oss med under sommarlägret på Strandgården och övriga psalmer som psalmboksgruppen presenterat vid olika tillfällen. Därmed är det möjligt att använda häftet som enda psalmbok under de fjorton helgdagar häftet omfattar.

När du börjar bläddra i häftet kommer du att få en känsla av att ”här har de plockat ihop psalmer från olika ställen i en psalmbok.” Numreringen av psalmerna är med avsikt gjord så och ämnesrubriken högst upp på varje sida visar från vilken avdelning i en psalmbok psalmen är hämtad.

Till hjälp för pastorer och musiker finns en psalmvalslista längst bak i häftet. Där finns förslag på lämpliga psalmer för varje gudstjänstdag under perioden.

Vi i psalmboksgruppen hoppas att du i urvalet av psalmer ska hitta många som du tycker om. Vi hoppas också att du ska sakna vissa psalmer. Häftet är inte en komplett samling av de jul- och epifaniapsalmer som kommer att ingå i den färdiga psalmboken. Vi vill gärna veta vilka psalmer du saknar bland psalmerna under rubrikerna jul och epifania. Maila titlarna på de psalmer du saknar till psalmboksgruppen på adressen psalmgrp.lbk@gmail.com.

För psalmboksgruppen

Anders Einarsson – Gunilla Hedkvist

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.