Kommentera

Frestelsen: Som en attackerande björn

“Döda därför era jordiska begär: sexuell omoral, orenhet, lusta, ont begär, och girigheten som är avgudadyrkan.” – Kol 3:5

En erfaren fiskeguide i Alaska, Greg Brush, var förra sommaren med om en dramatisk händelse. Han hörde plötsligt en kvist som knäcktes bakom sig. Han hann vända sig om precis i tid för att se en enorm brunbjörn som rusade fram rakt emot honom.

“När jag såg honom var han inte längre än 15 meter ifrån mig” berättade han. “Han kom emot mig som ett godståg”.

Han hade bara ett val. Han höjde sin pistol och började skjuta. Men björnen fortsatte att rusa fram emot honom. Då snubblade Greg och landade på ryggen. Och inte nog med det; hans pistol började krångla. Det sista skottet hann däremot äntligen stoppa björnen. Då var den bara två meter ifrån.

I ditt liv finns åtminstone en frestelse som brukar komma emot dig som en attackerande björn. Ägna en liten stund åt ärlig självrannsakan och du kommer helt säkert att identifiera vilken frestelse detta är. Guds Ord talar om för oss att vi har endast ett val när vi frestas. Vi behöver höja pistolen och dra av avtryckaren. Vi behöver döda frestelsen.

Men alldeles för ofta gör vi precis tvärtom. Vi tror att vi kan bli kompis med frestelsen. Vi tror att vi kan tämja den. Vi försöker intala oss själva att vi kan kontrollera den. Men björnen fortsätter att attackera. Och innerst inne vet vi ju vad björnen har för planer.

Konfrontera björnen. Dra av avtryckaren. Vänd om. Låt dig tvättas i din Frälsares blod. Bli förnyad genom hans förlåtelse. Och var redo att stå emot ännu en attackerande björn i morgon.

Bön: Herre Jesus, när frestelsen kommer rusande emot mig, stärk mig genom din Ande att döda frestelsen. Endast du kan hjälpa mig att göra det. Amen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.