Kommentera

Kristi slott

“Ni har ju hört hur jag betedde mig förr inom judendomen, hur våldsamt jag förföljde Guds församling och försökte utrota den.” – Gal 1:13

Den kristne författaren Greg Elder växte upp längs kusten av Atlanten. Som pojke brukade han spendera många timmar på stranden för att bygga invecklade sandslott. Men ett år stötte han på problem. Flera dagar i rad kom några grabbar från byn förbi och använde sina bara fötter för att sparka ner hans sandslott.

Till slut hade den unge pojken fått nog. Han bestämde sig för att testa en sak. Han började bygga ett sandslott som vanligt, men denna gång använde han även slaggblock och betongbitar som en del av grunden.

Som vanligt dök hans mobbare upp. Som vanligt höjde de sina bara fötter för att sparka ner hans slott. Men denna gång skulle deras ömma fötter krocka med något som inte skulle ge vika. Det slutade med att dessa unga män istället skulle halta iväg i smärta och sluta med sin slottsparkande verksamhet, medan Gregs slott förblev stående.

Ibland verkar det som att kristendomen är som ett sandslott som angrips av sparkande fötter från alla möjliga håll. Från det sekulära samhället, från falska lärare och från cyniker. Och även från våra egna syndiga prioriteringar.

Innan aposteln Paulus kom till tro på Jesus levde han för att rasera detta slott. Medan han höll på med detta trodde han att han skulle lyckas. Men snart upptäckte han att slottets grund aldrig skulle ge vika eftersom slottets grund var Jesus Kristus.

Var inte rädd när du angrips av fienders fötter som försöker sparka ner Kristi slott. För dessa ömma fötter är ingenting i jämförelse med vår frälsnings klippa. Han som tvättade oss rena på korset är också Han som lever och regerar och som inte ska bli sparkad i underkastelse av något eller någon. Kristi slott ska stå kvar.

Bön: Herre Jesus, på dig står jag stadigt, du min fasta klippa. När livets problem kommer, påminn mig att jag inte har något att frukta, för du är med dig.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.