Kommentera

Ett häpnadsväckande under

Då gick Ananias, och när han kom in i huset lade han händerna på honom och sade: “Saul, min broder! Herren Jesus, som visade sig för dig på vägen hit, har sänt mig för att du ska kunna se igen och bli uppfylld av den helige Ande.” Genast var det som om fjäll föll från hans ögon. Han fick tillbaka sin syn, och han reste sig och blev döpt. – Apg 9:17-18

Då Ananias anlände huset där Saulus vistades lät Herren honom ta del av två häpnadsväckande under. Det första var såklart återställandet av Saulus’ syn. Men omedelbart efter detta under skedde ännu ett mirakel. Det andra underverket är kanske inte så uppenbart som det första. Men på många sätt är detta det mest häpnadsväckande av de två. Det andra undret skedde när Saulus blev döpt.

Ifall du någon gång bevittnat ett dop vet du att det inte ser ut som något häpnadsväckande under till det yttre. Vatten hälls på någons huvud i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn. Och efter dopet är den enda synliga skillnaden att den döpte är våtare än innan.

Men genom detta bad med vatten och Guds Ord utför den Helige Ande ett häpnadsväckande underverk. Senare i sitt liv beskrev Saulus (som då hade ändrat sitt namn till Paulus) detta mirakel i ett brev till de kristna i Rom: Eller vet ni inte att alla vi som är döpta till Kristus Jesus är döpta till hans död? Vi är begravda med honom genom dopet till döden för att leva det nya livet, liksom Kristus är uppväckt från de döda genom Faderns härlighet (Rom 6:3-4).

Detta är det häpnadsväckande miraklet som skedde när Saulus blev döpt. I dopet dog Saulus, blev begraven och uppstod igen med Jesus. Allt som Jesus gjorde för Saulus’ frälsning blev Saulus’ eget. Och det samma undret har skett var och en av oss som blivit döpta. Då vi döptes dog vi med Jesus, blev begravna med Jesus och uppstod igen med Jesus. Och allt som Jesus gjorde för vår frälsning blev vårt eget. Detta är utan tvekan vad som gör vårt dop till ett häpnadsväckande under.

Bön: Herre Jesus, jag prisar dig för att du gjorde mig till din egen i dopets underverk. Hjälp mig att växa i uppskattning av denna dyrbara gåva. Amen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.