Kommentera

Vittna kärleksfullt om sanningen för muslimer

Ett bibelstudiematerial utgiven av LBK om att vittna om sanningen för muslimer har redan ett bra tag varit tillgängligt. Detta går att köpa från Biblicums förlags webbutik.

Det går nu också att få tillgång till videointroduktioner för varje kapitel – till att börja med i en google drive-mapp som man kan få åtkomst till genom att kontakta Bjarte Edvardsen (bjedvard@gmail.com). Det är också planerat att det ska produceras en DVD innehållande dessa videointroduktioner. Det vore mycket tacksamt att få tips eller hjälp med skapandet av den kvarstående DVD-menyn.

Såhär beskrivs materialet på Biblicums förlags webbutik:

Islam och den muslimska världsbilden är mäktiga krafter i dagens värld. De förekommer ofta i nyheterna och rapporterna är inte sällan alarmerande. Vilken inverkan har detta på kristna?

Har vi en bristfällig eller felaktig kunskap om och förståelse av något kan det ge upphov till negativa känslor eller rädsla och leda till att vi aktar oss för att ha kontakt med muslimer.

Skriften ger Kristi kyrka en unik inställning och uppgift. Jesu ord i den stora missionsbefallningen i Matteus 28:19 omfattar nämligen alla människor. Kristna män och kvinnor som har denna övertygelse kan övervinna de utmaningar som rädslan skapar och börja bygga positiva kontakter med muslimer.

Syftet med detta bibelstudium är att göra kristna bekanta med de viktigaste aspekterna av islam och muslimskt liv och därmed bli ett hjälpmedel för oss att vittna kärleksfullt om sanningen för muslimer. Kan användas tillsammans med dvd:n Speaking the Truth in Love to Muslims (finns tillgänglig från 20 februari 2016).

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.