Kommentera

Rapport från allhelgonahelgen i Ljungby 2015

30 oktober träffades Damlaget i Biblicums lokal i Ljungby för en uppföljning av kursen i diakoni som Peter Öman höll i Norrköping i våras. Förutom lite repetition gav Peter en mängd tips om vad man kan tänka på vid svåra samtal, som är en typ av diakoni. Gemensam lunch på stan och Damlagsmöte var andra saker som hanns med denna givande dag som avslutades med att Sara Buelow visade bilder från USA och berättade om hur LWMS (motsvarande Damlaget) arbetar och Birgitta Erlandsson visade bilder från Karin Hokkanens missionsarbete i Kina. Damlaget beslöt bl.a. bidra med 10 000:- till en bil åt församlingen i Dunavtsi, Bulgarien.

Den 30/10 arrangerade LBKung en ungdomssamling i Markuskyrkan i Ljungby som del av bibelhelgen under Allhelgona. Temat för kvällen var ”Jesus är med mig i glädje och sorg”, vilket kändes mycket aktuellt då en av dem som var med på samlingen för ett år sedan har fått flytta hem till Gud. Vi började med att äta pizza som LBKung bjöd på och fortsatte med bibelstudium, bildvisning från USA (Sara Buelow), tävlingar och lekar. Samtalen kretsade kring frågorna hur vi känner Jesus, och på vilket sätt han är med oss. Vi får vara mycket tacksamma för att även den som är ung får hämta tröst i Jesu ord: ”Jag är med er alla dagar intill tidens slut”.

Allhelgonahelgen i Ljungby verkar ha blivit en tradition som tack vare många frivilliga krafter samlar många till god gemenskap, god mat och framför allt god undervisning i Guds Ord. Lördagen den 31 oktober hölls ett föredrag av Ingvar Adriansson, Lag och evangelium hos Luther och två av Peter Öman, Syndare och samtidigt helgon. Söndagens gudstjänst leddes av Ingvar Adriansson, predikan över Upp 7:9-17 hölls av Peter Öman, vid orgeln satt Sara Buelow. Föredrag och predikan finns inspelade och kan avlyssnas på här på hemsidan.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.