Kommentera

Text och bilder från ungdomslägret 2015

Den 20 – 26 juli samlade vår himmelske Fader ungdomar på Hjälmargården från USA, Tyskland, Sverige och Finland för att tillsammans glädjas i vår kristna gemenskap och bli styrkta i vår tro.

Årets sommarläger blev ett tillfälle att träffa gamla vänner men också att lära känna nya. Eftersom ungdomslägret delvis gick parallellt med LBKs årliga sommarläger kunde både unga och gamla samlas kring Guds ord. Vi fick ett välsignat läger som erbjöd många olika aktiviteter såsom bad, bastu och kanotpaddling. Regniga dagar hindrade oss inte från att både spela fotboll och volleyboll.

Allsång med ungdomslägrets eget band blev en succé när Samuel Adriansson (gitarr), Per Holmqvist (sång och gitarr), Johannes Birkenfjäll (trummor), Gustav Erlandsson (piano) och Cynthia Andersson (sång) visade hur vi kan bli uppmuntrade och visa tacksamhet genom musiken. Det fanns många rörande ögonblick, bl.a. när lägerdeltagarna sjöng ”Bli kvar hos mig” på både svenska och engelska eller ”Mina dagar står i dina händer” på svenska och tyska. Vilken välsignelse det är att kunna höra och se Guds Ords kraft!

Mellan högljudda och fartfyllda aktiviteter fick vi tid för eftertanke och själslig näring av Peter Öman och Manuel Drechsler (ungdomspastor i ELFK) genom bibelstudier och andakter utifrån temat ”A Christian follows the rules, right?” (En kristen följer reglerna, eller?). Efter intressanta diskussioner och sökande efter svaret på denna fråga, lyfte Guds Ord alltid våra blickar upp mot korset och den eviga frälsningen. Vi kan inte av oss själva göra Guds vilja, men på grund av att Jesus tog våra synder på sig och dog på korset, kan vi stå heliga och rena (rättfärdiga) inför Gud.

Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom. Detta är kärleken: inte att vi har älskat Gud, utan att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. Mina älskade, om Gud har älskat oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra. Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älskar varandra, förblir Gud i oss och hans kärlek har nått sitt mål i oss. (1 Johannes 4:9-12)

Caroline Olsson (text) och Anni Erkkilä (foto)

ungdomslagret-2015-01

ungdomslagret-2015-02

ungdomslagret-2015-04

ungdomslagret-2015-05

ungdomslagret-2015-06

ungdomslagret-2015-07

ungdomslagret-2015-08

ungdomslagret-2015-09

ungdomslagret-2015-10

ungdomslagret-2015-11

ungdomslagret-2015-12

ungdomslagret-2015-13

Läs mer om LBKung.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.