Kommentera

Bröllopet i Kana

En av orsakerna till att Gud instiftade äktenskapet var att barn skulle komma till världen. Vi läser i 1 Mos: Var fruktsamma och föröka er och uppfyll jorden. Föräldrar ser barn som en gåva från Gud som sen ska föra avet vidare. Paulus skrev inte bara om hur föräldrarna skulle förhålla sig till varandra utan också hur barnen skulle se på sina föräldrar. Hedra din far och mor. Detta är det första bud som har ett löfte: för att det skall gå dig väl och du skall leva länge på jorden Efes 6:2-3.

I brevet till Timoteus säger Paulus: Men om en änka har barn eller barnbarn, skall dessa först och främst lära sig att visa vördnad för sin egen familj och så ge tillbaka vad de är skyldiga sina föräldrar. 1 Tim 5:4 Att visa föräldrar ära och respekt är en välsignelse både för barnen och föräldrarna

Jesus själv växte upp som vilket annat barn, även om Bibeln tiger mycket om hans barndom så skriver Lukas att han underordnade sig sina föräldrar. Han underordnade sig deras vilja. Senare i sitt liv under sitt svåra lidande glömde Jesus inte sin mor Maria. Han uppmanade Johannes att ta hand om henne för en tryggad ålderdom. Jesus ger här själv utläggningen av det fjärde budet.

Josef är ett annat exempel från Bibeln. Han var noga med att ge både sin far och sina bröder det bästa, vad Egypten hade att erbjuda. Han hade själv blivit välsignad och lät detta tjäna både sin far och sina bröder.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.