Kommentera

Ungdomsläger i Odensjö

Himlavalvet förkunnar hans händers verk!

På eftermiddagen den 7 augusti rullade flera bilar in på Odensjös byvägar, några av dem verkade säkerligen en aning osäkra i svängarna. Odensjö var nämligen en ny lägerplats för alla lägerdeltagare och visade sig vara en idyllisk ort för årets sommarläger!

Lägret varade i fyra dagar och vi kom upp till ungefär 30 lägerdeltagare. De flesta sov över i Odensjös bygdegård ”Tallklinten” där vi också åt och hade våra bibelstudier. Kökspersonalen fick en egen stuga 100 meter därifrån, där fick de lugn och ro om kvällarna när ungdomarna spelade spel, bastade och lekte under småtimmarna.

Temat för sommarens ungdomsläger i Odensjö var ”Tro och förnuft” och kom att handla mycket om vare sig det är förnuftigt eller inte att tro på skapelsen och nåden allena. Vi diskuterade även kring hur en kristen bör använda sitt förnuft och hur det påverkar oss, vårt förnuft kan ju också göra att vi tvivlar. På vårt sista bibelstudium diskuterade och besvarade vi därför frågan: Är jag kristen trots att jag tvivlar?

samuelsolar

Ungdomarna hade från tidigare läger önskat längre sovmornar och ett luftigare program, därför blev Odensjö ett försök till att uppfylla dessa önskningar. När det var fria aktiviter var det för många sjön Bolmen som lockade, andra passade på att träna löpning eller styrka (Säkert inför Odensjö Open på kvällen!). En dag tog vi med oss vår eftermiddagsfika till badplatsen där till och med Cynthia funderade på om honockså skulle hoppa i plurret. Efter bad och fika blev det brännboll!

Lägrets kvällsaktivitet var Odensjö Open som bestod av flera mycket olika tävlingsgrenar varje dag. PeterÖman öppnade Odensjö Open med 4 stafettgrenar. Vi tävlade i lag men fick poäng individuellt. På fredagkvällen var det dags för ett Musik Quiz lett av Caroline och Konrad. Med hjälp av tekniken blev det ett Jeopardy inspirerat moment där lagen fick välja kategori och svårighetsnivå på filmduken. Det blev en mycket spännande avslutning och det slutade med att två lag fick dela på första platsen!

När vi åt middag satt vi alltid ute och grillade, det serverades kotletter, hamburgare och korv. På lördagskvällen grillade vi även marshmallows tillsammans, pratade och sjöng i kör till Pers gitarr. Självklart var Frågelådan framme även runt denna lägereld och denna gången samtalade vi mycket om den kristna gemenskapen. Vi gav varandra tips på hur man kan behålla den positiva känslan man får efter ett läger. Vi kom fram till att det är viktigt att hålla kontakten även när vi inte är på läger. Vi pratadeäven om hur viktig och betydelsefull var och en är, oavsett ålder, då vi uppmuntrar varandra bara genom att komma på en gudstjänst eller på ett läger.

Psaltaren 19:2 ”Himlarna vittnar om Guds härlighet, himlavalvet förkunnar hans händers verk”

Fler bilder hittar du i vår Facebookgrupp LBKung

musikquizlag3 videlden Odensjö lagind.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.