Kommentera

Jesus ber för dig

“Men jag ber inte bara för dem, utan också för dem som kommer att tro på mig genom deras ord. Jag ber att de alla ska vara ett, och att de ska vara i oss liksom du, Far, är i mig och jag i dig. Då ska världen tro att du har sänt mig.” – Joh 17:20-21

Har du en bönelista? Eller känner du någon som använder en bönelista? En bönelista uppenbarar vad folk verkligen bryr sig om. Vad som orsakar Guds barn att böja sina huvuden och vända sig till Guds tron är några av de mest personliga och viktiga sakerna i deras liv. Det är namnen på människorna de älskar. Det är situationerna som plågar deras hjärtan. Det är sakerna som de tänker på mest och som de är oerhört tacksamma för.

Detta är vad som gör det så anmärkningsvärt att du och jag är på Jesu bönelista. Faktiskt var du på hans bönelista för två tusen år sedan. Kvällen före hans död tog Jesus sig tid till att be för dig. Till och med medan han visste vad han var i färd med att genomlida – förrådelse, övergivenhet, missbruk av alla slag – till och med då såg Jesus till att du var på hans bönelista. Detta var inte heller någon engångshändelse. Bibeln berättar för oss att Jesus kommer ihåg dig just nu i himlen. Han nämner ditt namn och kommer ihåg dig inför hans himmelske Fader.

Jesus ber för dig eftersom han älskar dig. Du är den viktigaste i hela världen för honom. Din smärta smärtar honom. Ditt eviga väl är hans högsta önskan. Han ber för dig eftersom han känner dig, har förlåtit alla dina synder och eftersom du är hans kära barn. På grund av allt detta och ännu mer finns du med på Jesu bönelista.

Nästa gång du ber, kom ihåg att Jesus ber för dig eftersom han bryr sig om dig.

Bön: Jesus, tack för att du ber för mig. Fortsätt att komma ihåg mig i dina böner tills jag ser dig ansikte mot ansikte. Amen.

Skriv en kommentar