Lämna en kommentar

Älskad av Gud

Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit. (2 Kor 5:17)

En kvinna fick ett nytt jobb i en kundserviceavdelning. Hela dagen, varje dag, svarade hon på klagomål med ett leende på sina läppar. En dag när hon kom hem frågade hennes man hur det gick på arbetet. Hon svarade, “Kundservice skulle vara ett underbart jobb om det inte var för alla människorna”.

Människor kan vara en utmaning för oss alla. Ett trasigt äktenskap är som en sjukdom – något du känner i varje del av ditt liv. Grälande och olydiga barn testar föräldrars tålamod. En hjärtlös chef kan få dig att hata ditt jobb. Besvärliga grannar kan få dig att vilja flytta någonstans långt bort. Hur hanterar du människor som gör ditt liv svårt? Guds Ord talar om ett gammalt sätt att göra saker och ett nytt sätt.

Det gamla sättet är att räkna människors brister och använda dessa emot dem. Det gamla sättet är att betrakta människor som hinder för vår egen lycka. Med andra ord, det gamla sättet är motsatsen till Guds sätt som han uppenbarar för oss i sitt Ord. Gud berättar för oss att älska andra. Det gamla sättet ignorerar Gud och sätter oss själva i första hand. Vi hittar mycket att anmärka på hos andra, men vi tänker sällan på att Gud med all rätt har ännu mer att anmärka på hos oss.

Istället sände Gud sin Son till oss. När människor var grymma mot Jesus vände han den andra kinden till. När de korsfäste honom utan orsak, bad han för deras förlåtelse. På hans kors betalade Jesus för allas synder – även dina. På grund av vad Jesus har gjort för oss, ser vi inte längre på våra medmänniskor på ett världsligt sätt.

Älskade av Gud, förlåtna i Kristus och anslutna till Jesus genom tron är var och en av oss en ny skapelse, och Gud har gett oss ett nytt sätt att göra saker. Vi kan älska som vi är älskade. Vi kan förlåta som vi är förlåtna. Det gamla är förbi – något nytt har kommit.

(Betraktelsen är översatt med tillstånd från WELS.)

Lämna en kommentar