Ungdomsläger är att vara tillsammans

Internationellt ungdomsläger i Tyskland 27 juli – 3 augusti 2019

Kan du tänka dig att vara på ett ungdomsläger en hel vecka? 7 dagar kan låta mycket, men vill man ha tid för att träffa vänner och lära känna nya, samtidigt som man man vill hinna med att bada, sola, vindsurfa, leka, vila, fika, läsa, paddla, chilla, snacka, spela spel, vandra, baka, sjunga OCH höra Guds ord så går timmarna ganska fort. Det internationella ungdomslägret i Tyskland som varade en vecka kom att innehålla allt detta och lite till. 8 ungdomar packade väskorna, reste från Sverige och vågade sig på en vecka på okänd mark tillsammans med 25 förväntansfulla tyskar. 

Jacob Olsson (20 år) från Göteborg var en av lägerdeltagarna, han berättar varför han valde att vara med på årets ungdomsäger: 

“Det är kul att träffa nya människor och även dom man redan känner. Det är det som är läger – att träffa gamla och nya vänner, prata med dom, lära känna dom, hitta på aktiviteter, ha bibelstudium, bada, leka och mycket annat. När det är internationellt läger får man prata mer engelska än vanligt, det tycker jag är kul. Jag pratade med de flesta nästan varje dag, så lär man känna nya vänner.”

> Läs mer om ungdomslägret 2019


Tidigare händelser

Skypeträff 2/2 2016

Under denna ungdomsträff pratade vi utifrån 1 Tim 6:6-8 om vad som krävs för att vi ska vara nöjda. Hur rika materiella välsignelser behöver vi? Skulle vi kunna vara nöjda med mindre än vi har?

Vi var ense om att det är lätt att fästa sig vid prylar och ägodelar men att de bara ger tillfällig tillfredsställelse och glädje. Vi läste Pred. 2:10-11 om hur rikedomen är just förgänglig.

Vi talade också om att de gåvor och välsignelser vi framförallt kan glädjas över är de andliga. Tron, det eviga livet, mod att vittna, hopp inför framtiden, trygghet i Guds famn, en sann, kristen gemenskap. Alla dessa saker är verkligt värdefulla och när vi äger dem bör vi kunna vara nöjda även om vi skulle tvingas leva under betydligt lägre levnadsstandard än idag.

Tack för ikväll kära systrar och bröder i tron. Ni är också en Guds gåva.

Skypeträff 19/11 2015

Denna torsdag kväll hade vi en uppskjuten ungdomssamling via Skype och samtalade utifrån 1 Pet 3:15-17: ”Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger. Men låt det ske ödmjukt, med respekt och ett rent samvete, så att de som talar illa om er goda livsföring i Kristus får skämmas för sitt förtal.Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.”

Samtalet handlade bl.a. om vad som gör att det kan kännas svårt att vittna om sin tro, vad som gör det lättare och vilka löften vi har från Gud när vi ”förklarar det hopp vi äger”.

Nästa ungdomssamling på Skype blir första tisdagen i december, 1/12, 21.00. Varmt välkommen att delta!

Ungdomsträff i Ljungby 30/10 2015

Den 30/10 arrangerade LBKung en ungdomssamling i Markuskyrkan i Ljungby som del av bibelhelgen under Allhelgona. Temat för kvällen var ”Jesus är med mig i glädje och sorg”, vilket kändes mycket aktuellt då en av dem som var med på samlingen för ett år sedan har fått flytta hem till Gud. Vi började med att äta pizza som LBKung bjöd på och fortsatte med bibelstudium, bildvisning från USA (Sara Buelow), tävlingar och lekar. Samtalen kretsade kring frågorna hur vi känner Jesus, och på vilket sätt han är med oss. Vi får vara mycket tacksamma för att även den som är ung får hämta tröst i Jesu ord: ”Jag är med er alla dagar intill tidens slut”.

Ungdomsläger den 20 – 26 juli på Hjälmargården

Temat på lägret var: ”A Christian Follows the Rules, right?”
Den 20 – 26 juli samlade vår himmelske Fader ungdomar på Hjälmargården från USA, Tyskland, Sverige och Finland för att tillsammans glädjas i vår kristna gemenskap och bli styrkta i vår tro.

Årets sommarläger blev ett tillfälle att träffa gamla vänner men också att lära känna nya. Eftersom ungdomslägret delvis gick parallellt med LBKs årliga sommarläger kunde både unga och gamla samlas kring Guds ord. Vi fick ett välsignat läger som erbjöd många olika aktiviteter såsom bad, bastu och kanotpaddling. Regniga dagar hindrade oss inte från att både spela fotboll och volleyboll.

Allsång med ungdomslägrets eget band blev en succé när Samuel Adriansson (gitarr), Pär Holmqvist (sång och gitarr), Johannes Birkenfjäll (trummor), Gustav Erlandsson (piano) och Cynthia Andersson (sång) visade hur vi kan bli uppmuntrade och visa tacksamhet genom musiken. Det fanns många rörande ögonblick, bl.a. när lägerdeltagarna sjöng ”Bli kvar hos mig” på både svenska och engelska eller ”Mina dagar står i dina händer” på svenska och tyska. Vilken välsignelse det är att kunna höra och se Guds Ords kraft!

Mellan högljudda och fartfyllda aktiviteter fick vi tid för eftertanke och själslig näring av Peter Öman och Manuel Drechsler (ungdomspastor i ELFK) genom bibelstudier och andakter utifrån temat ”A Christian follows the rules, right?” (En kristen följer reglerna, eller?). Efter intressanta diskussioner och sökande efter svaret på denna fråga, lyfte Guds Ord alltid våra blickar upp mot korset och den eviga frälsningen. Vi kan inte av oss själva göra Guds vilja, men på grund av att Jesus tog våra synder på sig och dog på korset, kan vi stå heliga och rena (rättfärdiga) inför Gud.

Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom. Detta är kärleken: inte att vi har älskat Gud, utan att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder. Mina älskade, om Gud har älskat oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra. Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älskar varandra, förblir Gud i oss och hans kärlek har nått sitt mål i oss. (1 Johannes 4:9-12)

Caroline Olsson (text) och Anni Erkkilä (foto)

ungdomslagret-2015-01

ungdomslagret-2015-02

ungdomslagret-2015-03

ungdomslagret-2015-04

ungdomslagret-2015-05

ungdomslagret-2015-06

ungdomslagret-2015-07

ungdomslagret-2015-08

ungdomslagret-2015-09

ungdomslagret-2015-10

ungdomslagret-2015-11

ungdomslagret-2015-12

ungdomslagret-2015-13

Nyårsläger i Berlin 28/12 – 1/1 !

Nyårslägret arrangerades av ELFKs ungdomsgrupp i Tyskland. Caroline Olsson, Anneli Lindmark och Anni Erkkilä åkte ner och representerade Sverige och Finland 🙂

IMG_1152 IMG_1178 IMG_1179 IMG_1180 IMG_1181 IMG_1218

Ungdomssamling i Ljungby fredag 2014.10.31

IMG_1114 IMG_1115  IMG_1118 IMG_1119 IMG_1116IMG_1120

Himlavalvet förkunnar hans händers verk!oden

På eftermiddagen den 7 augusti rullade flera bilar in på Odensjös byvägar, några av dem verkade säkerligen en aning osäkra i svängarna. Odensjö var nämligen en ny lägerplats för alla lägerdeltagare och visade sig vara en idyllisk ort för årets sommarläger!

Lägret varade i fyra dagar och vi kom upp till ungefär 30 lägerdeltagare. De flesta sov över i Odensjös bygdegård ”Tallklinten” där vi också åt och hade våra bibelstudier. Kökspersonalen fick en egen stuga 100 meter därifrån, där fick de lugn och ro om kvällarna när ungdomarna spelade spel, bastade och lekte under småtimmarna.

Temat för sommarens ungdomsläger i Odensjö var ”Tro och förnuft” och kom att handla mycket om vare sig det är förnuftigt eller inte att tro på skapelsen och nåden allena. Vi diskuterade även kring hur en kristen bör använda sitt förnuft och hur det påverkar oss, vårt förnuft kan ju också göra att vi tvivlar. På vårt sista bibelstudium diskuterade och besvarade vi därför frågan: Är jag kristen trots att jag tvivlar?

Ungdomarna hade från tidigare läger önskat längre sovmornar och ett luftigare program, därför blev Odensjö samuelsolarett försök till att uppfylla dessa önskningar. När det var fria aktiviter var det för många sjön Bolmen som lockade, andra passade på att träna löpning eller styrka (Säkert inför Odensjö Open på kvällen!). En dag tog vi med oss vår eftermiddagsfika till badplatsen där till och med Cynthia funderade på om honockså skulle hoppa i plurret. Efter bad och fika blev det brännboll!

Lägrets kvällsaktivitet var Odensjö Open som bestod av flera mycket olika tävlingsgrenar varje dag. PeterÖman öppnade Odensjö Open med 4 stafettgrenar. Vi tävlade i lag men fick poäng individuellt. På fredagkvällen var det dags för ett Musik Quiz lett av Caroline och Konrad. Med hjälp av tekniken blev det ett Jeopardy inspirerat moment där lagen fick välja kategori och svårighetsnivå på filmduken. Det blev en mycket spännande avslutning och det slutade med att två lag fick dela på första platsen!

När vi åt middag satt vi alltid ute och grillade, det serverades kotletter, hamburgare och korv. På lördagskvällen grillade vi även marshmallows tillsammans, pratade och sjöng i kör till Pers gitarr. Självklart var Frågelådan framme även runt denna lägereld och denna gången samtalade vi mycket om den kristna gemenskapen. Vi gav varandra tips på hur man kan behålla den positiva känslan man får efter ett läger. Vi kom fram till att det är viktigt att hålla kontakten även när vi inte är på läger. Vi pratade även om hur viktig och betydelsefull var och en är, oavsett ålder, då vi uppmuntrar varandra bara genom att komma på en gudstjänst eller på ett läger.

Psaltaren 19:2 ”Himlarna vittnar om Guds härlighet, himlavalvet förkunnar hans händers verk”

Fler bilder hittar du i vår Facebookgrupp LBKung

musikquizlag3 videlden Odensjö lagind.