Predikan i Stockholm söndagen före domssöndagen – Bör vi vara rädda?

Observera att du själv behöver starta ljudet på facebookvideon efter du startat videon. Klicka på högtalarsymbolen längst ner till höger i videorutan.

Predikan i Lutherska Bekännelsekyrkan i Stockholm av Peter Öman över Matt 10:24-31 på söndagen före domssöndagen.

17 november 2019


Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

24 En lärjunge står inte över sin lärare, och en tjänare står inte över sin herre. 25 Det räcker för lärjungen att bli som sin lärare, och för tjänaren att bli som sin herre. Om husets Herre blir kallad för Beelsebul, hur mycket mer ska då inte hans tjänare bli det?
26 Var alltså inte rädda för dem. Det finns inget dolt som inte ska uppenbaras, och inget gömt som inte ska bli känt. 27 Vad jag säger till er i mörkret ska ni säga i ljuset, och vad ni hör viskas i ert öra ska ni ropa ut på taken.
28 Var inte rädda för dem som dödar kroppen men inte kan döda själen. Frukta i stället honom som kan fördärva både själ och kropp i Gehenna. 29 Säljs inte två sparvar för ett kopparmynt? Ändå faller inte en enda av dem till marken utan er Far. 30 Och på er är till och med alla hårstrån räknade. 31 Var alltså inte rädda. Ni är mer värda än många sparvar.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.