Om församlingen

Välkomna till våra gudstjänster på Östermalms föreningsråd, Valhallavägen 148, Stockholm. För gudstjänster på annan plats än Östermalms föreningsråd, kontakta Peter Öman för mer info.

Kontakta oss

Peter Öman, Kyrkoherde
peter.oman@bekannelse.se
073 6755850

Olle Sjödahl, Ordförande
eliasson_olle@hotmail.com

Lyssna till predikningar

Håller du till i Stockholm kan du titta på Lutherska Bekännelsekyrkans sändningar på Öppna kanalen Stockholm. På initiativ av LBK Stockholm visas inspelade predikningar varje tisdag och fredag kl.18. Du hittar mer info om Öppna kanalen på deras hemsida.

Du kan även lyssna till inspelade predikningar här på LBK:s hemsida och följa församlingens kanal på Youtube.


Månadsbrev

Maj 2020


Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.” (Matt 6:33)

Kära församling och vänner i Kristus,

Det är lätt att gå runt och oroa sig för olika saker. Kanske är man orolig för att man själv eller någon närstående ska drabbas av sjukdom. Kanske är man orolig för hur det ska gå med jobb eller skola. Vi grubblar och funderar och anstränger oss för att ordna med det ena eller det andra för vårt liv här på jorden. Men Jesus uppmanar oss att först och främst söka Guds rike och hans rättfärdighet.

Jesus sa till Marta: ”Bara ett är nödvändigt.” Nämligen det som Maria gjorde; att sitta ner och lyssna till Jesu ord. Vår tid här på jorden är kort och inget av det vi samlar på oss kan vi ta med härifrån. Istället ska vi söka Guds rike, och vägen till det är Jesus. ”Jag är vägen, sanningen och livet”.

Jesus har lovat att vi då ska ”få allt det andra också”. Därför behöver vi inte gå och oroa oss för morgondagen, utan vi kan lägga allt i Guds händer.

Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: Inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer ska han då inte klä er?” (Matt 6:28-30).

Amen

 

Program för maj och juni

 

Söndag 3/5, Östermalms föreningsråd

10:30 Gudstjänst

Söndag 10/5, Östermalms föreningsråd

10:30 Gudstjänst

Söndag 17/5, hos fam Nordberg

10:00 Läsegudstjänst

Söndag 24/5, Östermalms föreningsråd

10:00 Barnundervisning

11:00 Familjegudstjänst

Söndag 31/5, ev Jakobsgården

11:00 Konfirmationsgudstjänst!

 

Lördag 6/6, Axelsberg

11:00 Friluftsgudstjänst

12:00 Grillning, kubbmästerskap mm

 

Övrigt

* Pga av coronasituationen är årets sommarläger vid Hjälmaregården inställt. Eventuellt kommer konferensförhandlingar att ske online. Ni är välkomna att komma med förslag eller synpunkter kring detta.

* Skypeandakt onsdagar kl. 20:30.

* Kollekt tas tacksamt emot på plusgiro 65 67 62-2.

Guds välsignelse,


Läs äldre månadsbrev i arkivet: https://www.bekannelse.se/forsamlingar/stockholm/stockholm-arkiv/