Om församlingen

Välkomna till våra gudstjänster på Östermalms föreningsråd, Valhallavägen 148, Stockholm. För gudstjänster på annan plats än Östermalms föreningsråd, kontakta Peter Öman för mer info.

Pga pandemin och gällande myndighetsrekommendationer firar vi Gudstjänster via Zoom tills vidare. Hör gärna av dig till lbkstockholm@gmail.com för mer information.

Kontakta oss

Peter Öman, Kyrkoherde
peter.oman@bekannelse.se
073 6755850

Olle Sjödahl, Ordförande
eliasson_olle@hotmail.com

Lyssna till predikningar

Håller du till i Stockholm kan du titta på Lutherska Bekännelsekyrkans sändningar på Öppna kanalen Stockholm. På initiativ av LBK Stockholm visas inspelade predikningar varje tisdag och fredag kl.18. Du hittar mer info om Öppna kanalen på deras hemsida.

Du kan även lyssna till inspelade predikningar här på LBK:s hemsida och följa församlingens kanal på Youtube.


Månadsbrev

Oktober 2020

”Låt oss orubbligt hålla fast vid hoppets bekännelse, för han som har gett oss löftet är trofast. Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar. Och låt oss inte överge våra sammankomster, så som några brukar göra, utan i stället uppmuntra varandra, och det så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig.”

Heb 10:23-25

Kära församling och vänner i Kristus,

Hösten är här och året går mot sitt slut. I naturen ser vi att träden blir gula och tappar löven, fåglar flyttar och djur går i dvala. Hösten ger en känsla av att inte bara året, utan även livet går mot sitt slut.

Vi vet inte när vår sista dag kommer. Vi vet inte heller när den yttersta dagen kommer. Vi vet bara att den närmar sig. Aposteln uppmanar oss att ”inte överge våra sammankomster, så som några brukar göra, utan i stället uppmuntra varandra”. Som kristna har vi inget att frukta av att den sista dagen närmar sig. Även kristna kan naturligtvis känna rädsla inför döden, men vi har löfte om uppståndelse och evigt liv, precis som Kristus uppstod från de döda. Vi ska hålla fast vi vid hoppets bekännelse, vid evangelium, och vi ska uppmuntra varandra. ”För han som har gett oss löftet är trofast.” Amen

Program för oktober

 

Söndag 4/10, Östermalms föreningsråd

10:30 Gudstjänst

Söndag 11/10, Plats meddelas senare

10:00 Barnundervisning

11:00 Familjegudstjänst

Söndag 18/10, Östermalms föreningsråd

10:30 Gudstjänst

Söndag 25/10, hos fam Nordberg

10:00 Läsegudstjänst

 

 

Övrigt

* Nästa års sommarläger är bokat. Om Gud vill är vi på Hjälmargården den 25-28/7 2021.

* Skypeandakt onsdagar kl. 20:30.

* Kollekt tas tacksamt emot på plusgiro 65 67 62-2, eller Swisch nr 123 623 44 88.

Guds välsignelse,


Läs äldre månadsbrev i arkivet: https://www.bekannelse.se/forsamlingar/stockholm/stockholm-arkiv/