Predikan i Norrköping – 3:e söndagen i fastan

Predikan av Stefan Hedkvist i Lutherska Bekännelsekyrkan i Norrköping / Västerås på tredje söndagen i fastan. Inledningen är över Matt 5:9. Predikan är över Joh 7:19-32.

Ovan kan du lyssna till predikan. Nedan kan du lyssna till hela gudstjänsten.

7:e mars 2010


Matt 5:9
Saliga är de som skapar frid,

för de ska kallas Guds barn.


Joh 7:19-32
19 Har inte Mose gett er lagen? Ändå håller ingen av er lagen. Varför vill ni döda mig?” 20 Folket svarade: ”Du är besatt. Vem vill döda dig?” 21 Jesus sade: ”En enda sak gjorde jag, och ni blev alla förundrade. 22 Mose har gett er omskärelsen – egentligen kommer den inte från Mose utan från fäderna – och därför omskär ni människor även på sabbaten. 23 Om nu en människa får ta emot omskärelsen på sabbaten för att Mose lag inte ska upphävas, hur kan ni då bli arga på mig för att jag gjort hela människan frisk på en sabbat? 24 Döm inte efter skenet, utan döm rätt!”

25 Några av invånarna i Jerusalem sade då: ”Är det inte honom de vill döda? 26 Nu talar han öppet, och de säger ingenting till honom. Rådsherrarna har väl inte erkänt att han verkligen är Messias? 27 Den här mannen vet vi ju varifrån han är, men när Messias kommer ska ingen veta varifrån han är.” 

28 Då ropade Jesus där han var på tempelplatsen och undervisade: ”Ja, mig känner ni och vet varifrån jag är! Men jag har inte kommit av mig själv, utan det finns en som är sann och som har sänt mig. Honom känner ni inte. 29 Jag känner honom, för jag är från honom och han har sänt mig.” 30 Då ville de gripa honom, men ingen bar hand på honom eftersom hans stund ännu inte hade kommit.

31 Bland folket kom många till tro på honom, och de sade: ”När Messias kommer, ska han då göra fler tecken än den här mannen har gjort?” 32 Fariseerna hörde hur folket viskade så om honom, och översteprästerna och fariseerna skickade ut tempelvakter för att gripa honom.


Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.