Predikan via Zoom – Herrens dag kommer som en tjuv om natten

Predikan i Lutherska Bekännelsekyrkan i Stockholm av Peter Öman över Luk 17:20-30 på söndagen före domssöndagen.

15 november 2020


Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

20 Då Jesus blev tillfrågad av fariseerna om när Guds rike skulle komma, svarade han: ”Guds rike kommer inte så att man kan se det med ögonen. 21 Ingen ska kunna säga: Se, här är det, eller: Där är det. Nej, Guds rike är mitt ibland er.”
22 Till lärjungarna sade han: ”Det ska komma en tid då ni längtar efter att få se en enda av Människosonens dagar, men ni kommer inte att få det. 23 Man ska säga till er: Se, där är han! eller: Här är han. Men gå inte dit och följ inte med. 24 För liksom blixten flammar till och lyser från himlens ena ände till den andra, så ska Människosonen vara på sin dag. 25 Men först måste han lida mycket och bli förkastad av det här släktet.
26 Så som det var på Noas tid, så ska det vara under Människosonens dagar. 27 Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken. Då kom floden och gjorde slut på dem alla. 28 På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, 29 men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. 30 På samma sätt ska det bli den dag då Människosonen uppenbarar sig.

Kommentarer (2)

 1. Svara
  Gunnevi says:

  Vers 30: ” På samma sätt ska det. VARA den dag då Människosonen uppenbarar sig.”

  • Svara
   Webbredaktionen says:

   Hej Gunnevi! Det varierar mellan olika bibelöversättningar hur det står. I Svenska Folkbibeln 1998 står det ”… skall det vara …”, medan det i Svenska Folkbibeln 2015 (som används här på hemsidan) står det ”… ska det bli …”. Det är ingen skillnad i betydelse om det står ”vara” eller ”bli”, för båda syftar på en framtida händelse. Vi väntar fortfarande på Jesu återkomst. Mvh Pastor Bjarte Edvardsen

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.