Gudstjänst i Ljungby på söndagen före pingst

Gudstjänst under ledning av Ingvar Adriansson i Markuskyrkan – S:t Markus församling i Ljungby på söndagen före pingst. Texterna var Sak 14:6-9, Rom 8:16-18 och Joh 15:26-16:4

13:e maj 2018


Sak 14:6 Det ska ske på den dagen
att ljuset är borta,
himlens ljus ska förmörkas.
7 Det blir en särskild dag,
känd av Herren,
inte dag och inte natt.
Men det ska ske
att när aftonen kommer
blir det ljust.
8 Det ska ske på den dagen
att levande vatten ska strömma
från Jerusalem,
hälften mot Östra havet
och hälften mot Västra havet.
Både sommar och vinter
ska det vara så.
9 Herren ska vara kung
över hela jorden.
På den dagen ska
Herren vara en
och hans namn ett.

Rom 8:16 Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn. 17 Och är vi barn så är vi också arvingar, Guds arvingar och Kristi medarvingar, lika visst som vi lider med honom för att också förhärligas med honom. 18 Jag menar att den här tidens lidanden inte kan jämföras med den härlighet som ska uppenbaras och bli vår.

Joh 15:26 Men när Hjälparen kommer som jag ska sända er från Fadern, sanningens Ande som utgår från Fadern, då ska han vittna om mig. 27 Också ni ska vittna, eftersom ni har varit med mig ända från början.
16:1 Detta har jag sagt er för att ni inte ska komma på fall. 2 De kommer att utesluta er ur synagogorna, och det kommer en tid när den som dödar er ska tro att han tjänar Gud. 3 Det kommer de att göra därför att de varken känner Fadern eller mig. 4 Men jag har sagt det till er för att ni, när deras tid kommer, ska minnas att jag sade det till er. Jag sade det inte till er från början, för då var jag hos er.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.