Gudstjänst i Ljungby Kristi förklarings dag – Jesus påminner oss om den han är

Gudstjänst i Markuskyrkan – S:t Markus församling i Ljungby under ledning av Anders Einarsson som predikade över Luk 9:28-36 på Kristi förklarings dag.

26 juli 2020


Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

28 Ungefär åtta dagar efter de orden tog Jesus med sig Petrus, Johannes och Jakob och gick upp på berget för att be. 29 Medan han bad, förvandlades hans ansikte och hans kläder blev strålande vita. 30 Och två män samtalade med honom. Det var Mose och Elia, 31 som visade sig i härlighet och talade om hans bortgång som han skulle fullborda i Jerusalem.
32 Petrus och de som var med honom sov tungt, men när de vaknade såg de hans härlighet och de båda männen som stod där med honom. 33 När männen skulle skiljas från honom, sade Petrus till Jesus: ”Mästare, det är gott för oss att vara här. Vi kan göra tre hyddor: en åt dig, en åt Mose och en åt Elia.” Han visste inte vad han sade.
34 Medan han talade kom ett moln och sänkte sig över dem, och lärjungarna blev förskräckta när de kom in i molnet. 35 Ur molnet hördes en röst: ”Han är min Son, den Utvalde. Lyssna till honom!” 36 Och när rösten hördes, fann de att Jesus var ensam.
Lärjungarna höll tyst och berättade inte vid den tiden för någon vad de hade sett.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.