Predikan i Öjebyn 10:e efter Trefaldighet

Predikan i S:t Jakobs evangelisk-lutherska församling i Piteå av Andreas Drechsler över Luk 13:22-30 på tionde söndagen efter trefaldighet.

8 augusti 2021


Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

22 På sin väg mot Jerusalem gick Jesus genom städer och byar och undervisade. 23 Någon frågade honom: ”Herre, är det bara några få som blir frälsta?” Han sade till dem: 24 ”Kämpa för att komma in genom den trånga porten. Många, säger jag er, ska försöka komma in men inte lyckas. 25 När husets Herre har stigit upp och stängt porten och ni står utanför och bultar på porten och säger: Herre, öppna för oss, då ska han svara er: Jag känner er inte, varifrån är ni? 26 Då kommer ni att säga: Vi åt och drack med dig, och du undervisade på våra gator. 27 Men han ska svara er: Jag vet inte varifrån ni är. Gå bort ifrån mig, alla ni som gör orätt.
28 Där ska ni gråta och gnissla tänder, när ni ser Abraham, Isak och Jakob och alla profeterna i Guds rike medan ni själva hamnar utanför. 29 Och människor ska komma från öster och väster och från norr och söder och ligga till bords i Guds rike. 30 Och det finns de som är sist som ska bli först, och de som är först som ska bli sist.”

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.