Kommentera

Tröst åt kristna

“Guds och Lammets tron ska stå i staden, och hans tjänare ska tjäna honom. De ska se hans ansikte och bära hans namn på sina pannor.” (Upp 22:3-4)

Vad tänker du på när du hör ordet “kyrka”?

Kanske tänker du på de människor som brukar samlas söndag morgon till gudstjänst. Kanske tänker du ännu större; på alla som tillber Jesus i hela världen. Men det är lätt att glömma att Kyrkan är ännu större, eftersom den inte bara innefattar människor från olika platser, utan även från olika tider.

Uppenbarelseboken påminner oss att den kristna Kyrkan består av alla de som tror på Jesus som deras Frälsare från synden, han som är deras hopp om evigt liv. Kyrkan innefattar alla troende, d.v.s. både de som fortfarande lever i den här världen och de själar som nu är i himlen. Uppenbarelseboken talar om att hela Guds folk ska vara tillsammans och se Hans ansikte, efter denna förgängliga värld nått sin ände. Den målar upp en bild, inte av den kämpande Kyrkan, som vi så ofta ser idag, men av den förhärligade Kyrkan, som vi kommer att vara en dag.

Denna bild är en underbar tröst för oss när vi genomlider svåra tider. När vi känner oss små och ensamma kan vi komma ihåg att vi är en del av en större kropp som sträcker sig bortom de platser vi lever, och även bortom den tid vi lever i. När vi känner oss besegrade kan vi komma ihåg att Jesu Kyrka till slut kommer att segra. När vår tro stapplar, och vi undrar ifall Gud verkligen är med oss, kan vi se fram emot den dagen när vi ska se honom ansikte mot ansikte.

Detta är anledningen till varför vi talar så mycket om himlen. För vi ser fram emot hur underbart det kommer vara när vi alla ska vara församlade där tillsammans. Då, äntligen, kommer vi få se Kyrkan som den verkligen är.

Bön: Herre Gud, trösta mig med sanningen om din Kyrka medan jag ser fram emot att en dag få se den församlad i din närvaro. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.