LBK Stockholm

Om församlingen

Välkomna till våra gudstjänster på Östermalms föreningsråd, Valhallavägen 148, Stockholm. För gudstjänster på annan plats än Östermalms föreningsråd, skriv till lbkstockholm@gmail.com för mer info.

Håller du till i Stockholm kan du titta på Lutherska Bekännelsekyrkans sändningar på Öppna kanalen Stockholm. På initiativ av LBK Stockholm visas inspelade predikningar varje tisdag och fredag kl.18. Du hittar mer info om Öppna kanalen på deras hemsida.

Du kan även lyssna till inspelade predikningar här på LBK:s hemsida och följa församlingens kanal på Youtube.


Månadsbrev

 

Januari 2020

Han blev genomborrad för våra brott, slagen för våra synder. Straffet blev lagt på honom för att vi skulle få frid, och genom hans sår är vi helade.” Jes 9:6

 

Kära församling och vänner i Kristus,

 

Jag såg nyligen miniserien ”When they see us” på Netflix. Kanske har du också sett den? Den baseras på en verklig historia om fem tonåringar som blir oskyldigt dömda för en rad grova brott. Man får sedan följa dem under deras tid i ungdomsanstalter och fängelse och vidare ut i livet efter avtjänat straff. Man får även följa de anhörigas kamp för upprättelse åt sina familjemedlemmar. En gripande berättelse om hur fel det kan bli och hur hemskt det måste vara att bli anklagad och dömd för brott man inte begått.

En som verkligen blev oskyldigt dömd är Jesus. Han levde hela sitt liv på jorden helt utan synd. Han tog sig an och hjälpte fattiga, botade sjuka och uppväckte döda. Ändå blev han anklagad, hånad, slagen och slutligen dömd till lagens strängaste straff; döden genom korsfästelse.

I historien om tonåringarna framträder till slut den verklige gärningsmannen. Hans samvete har plågats av att någon annan avtjänar straffet som var hans, och han erkänner därför sina brott och tar straffet.

Vi ska också erkänna våra brott. Guds rättssystem skiljer sig dock väsentligen från vårt. Skillnaden för oss är att vi inte behöver avtjäna något straff efter att vi har erkänt. I Guds ögon är vi inte längre skyldiga, för någon annan har redan till fullo avtjänat straffet och därmed helt omintetgjort vår skuld. Vi behöver inte ens gå runt med dåligt samvete, för denne någon gjorde allt detta helt frivilligt av oerhörd kärlek till oss! Vi är fria och kan glada och tacksamma tjäna Honom som gjort allt för oss! Amen

 

Program för januari

 

Söndag 12/1, Östermalms föreningsråd

10:30 Gudstjänst

 

Söndag 19/1, Östermalms föreningsråd

10:30 Gudstjänst

 

Söndag 26/1, plats meddelas senare

10:00 Barnundervisning

11:00 Gudstjänst

 

Övrigt

* Församlingsdag i Romme 15/2. Vi åker tidigt till Romme för skid- och snowboardåkning under dagen. Det är även ungdomssamling så vi hoppas att ungdomar från andra församlingar följer med. Ingen övernattning är planerad utan vi tänker att vi åker hem när liftarna stänger. Anmäl dig till Peter, lbkstockholm@gmail.com, och ange om du har kan köra och om du har några extra bilplatser. Alla är varmt välkomna!

* Församlingens årsstämma ska hållas i början av året. Doodle-länk kommer inom kort som vanligt. Har ni motioner eller ämnen att ta upp så hör gärna av er!

* Skypeandakt onsdagar kl. 20:30.

* Kollekt tas tacksamt emot på plusgiro 65 67 62-2.

 

Guds välsignelse och god fortsättning,

Olle


Läs äldre månadsbrev i arkivet: http://www.bekannelse.se/forsamlingar/stockholm/stockholm-arkiv/