LBK Stockholm

Om församlingen

Välkomna till våra gudstjänster på Östermalms föreningsråd, Valhallavägen 148, Stockholm. För gudstjänster på annan plats än Östermalms föreningsråd, skriv till lbkstockholm@gmail.com för mer info.

Håller du till i Stockholm kan du titta på Lutherska Bekännelsekyrkans sändningar på Öppna kanalen Stockholm. På initiativ av LBK Stockholm visas inspelade predikningar varje tisdag och fredag kl.18. Du hittar mer info om Öppna kanalen på deras hemsida.

Du kan även lyssna till inspelade predikningar här på LBK:s hemsida och följa församlingens kanal på Youtube.


Månadsbrev

 

September 2019

Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån skall min hjälp komma? Min hjälp kommer från Herren , som har gjort himmel och jord. Ps 121:1-2

Kära vänner,

Säkert har du någon gång slagits av hur vackert det kan vara i naturen. Själv tycker jag mycket om att vistas i fjällen och trots att jag varit där flera gånger slutar jag aldrig förundras över hur fantastiskt vackert det är. Vandringar i bergen görs dock aldrig utan prövningar. När man kämpat i uppförsbacke i timmar med ömma fötter och svett i ögonen, ständigt ansatt av mygg och knott kan man ibland bara vilja lägga sig ner och ge upp. Men belöningen kommer när man når krönet. Vinden tilltar och blåser bort myggen och man möts av en milsvidd utsikt av sagolika mått. Man förstår att Gud är god och mäktig som åstadkommit en sådan skapelse!

Livet som kristen är också en ständig kamp. En kamp mot vår egen syndiga natur och de frestelser som djävulen outtröttligt sänder i vår väg. Ibland kan vi vackla och vilja ge upp. Det är då vi ska komma ihåg att vi inte kämpar ensamma. Jesus har lovat att vara med oss alla dagar intill tidens slut. Och han har redan vunnit den stora segern åt oss. Det gjorde han för 2000 år sedan när han dog på korset för våra synder och uppstod triumferande från de döda. Han vann förlåtelse och evigt liv med Gud åt oss. Helt utan krav på motprestation. Så när prövningar tär på oss eller vi känner oss tyngda av synd ska vi blicka mot korset och mot målet på vår vandring; evigt liv i himmelen.

Amen

Program för augusti och september

Söndag 25/8, Östermalms föreningsråd

10.00 Läsegudstjänst

Söndag 1/9, hos fam Nordberg

10.00 Läsegudstjänst

Söndag 8/9, Östermalms föreningsråd

10.00 Nattvard

10.30 Gudstjänst

Söndag 15/9, hos fam Birkenfjäll

10:00 Barnundervisning

11:00 Familjegudstjänst

Söndag 22/9, Ingen Gudstjänst i Stockholm
Söndag 29/9, Östermalms föreningsråd

10.00 Nattvard

10.30 Gudstjänst

Övrigt

* Kyrkhelg i Ljungby över Allhelgonahelgen.

* Skypeandakt onsdagar kl. 20:30.

* Kollekt tas tacksamt emot på plusgiro 65 67 62-2.

 

Guds välsignelse,

Olle


Läs äldre månadsbrev i arkivet: http://www.bekannelse.se/forsamlingar/stockholm/stockholm-arkiv/