Kommentera

Jesus är Namnet över alla namn

Kära LBK:are och Vänner i Kristus Jesus!

Ett annorlunda år ligger bakom oss! Inget har varit sig riktigt likt. En känd radioröst utropade igår att 2020 är “annus horribilis”. På ren svenska blir det “ett riktigt skitår”. Den myndiga och självupptagna människan med sitt allt i den här världen står där maktlös! Hon gör inte som hon vill. Hon äger inte längre den här planeten! Det blev inte som hon hade tänkt sig. 

Som kristna uttrycker vi inte oss så där. Visserligen har vi inte kunnat samlas i våra kyrkor, men Guds nåd har varit ny varje morgon också under 2020. Han var varit med oss alla dagar även under detta år. Han prövar oss av en enda anledning och det är för att vi ska bli bevarade i tron.

Nyårshelgen är ingen stor kyrklig helg, men Jesus blev på 8:e dagen efter sin födelse omskuren och fick sitt namn. Och känner du till det namnet så har du en skatt, ja du har redan fått ett vaccin av honom som räddar dig från döden. 

Jesus är Namnet över alla namn!

Detta namn har inte uppfunnits av människor. Varken Josef eller Maria valde namnet Jesus för barnet som föddes i Betlehem, utan det hade givits dem av ängeln, som uppenbarades för dem. Ängeln Gabriel meddelade det åt Maria i bebådelsen. Josef fick höra det av en ängel i drömmen och bakom ängelns budskap stod Gud själv. Att tala och undervisa i Jesu namn betyder inte bara att tala på hans befallning utan också att tala i hans Ande och kraft. Att tro kallas därför att tro på hans namn. Att vara kristen är att ha liv i hans namn.  

Att göra något i Jesu namn, vare sig man gör det till bords eller till vila eller börjar en ny dag eller ett nytt år, det betyder att ha Jesus med sig.  Psykologer och psykiater kan utföra märkliga ting för att lösa knutar i det mänskliga själslivet, våra läkare kan byta organ och ställa in respiratorer. Socialtjänsten kan rätta till många orättvisor. 

Men ingen kan besegra döden. Ingen kan betala vår syndaskuld. Ingen kan förvandla en människas hjärta. Detta kan endast Jesus. Hans makt har inga gränser när du genom tron sätter ditt hopp och din förtröstan på honom. Den som nu vilar i Guds trygga händer, och litar på vad han har sagt ska genom sin Son få en lön som ingen lottvinst kan mätas med. Vi läser i Uppenbarelseboken: De ska se hans ansikte och bära hans namn på sina pannor (Upp 22:4). 

Gott Nytt År i Jesu namn önskar Ingvar & Johanna Adriansson

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.