Kommentera

”För han som har gett oss löftet är trofast”

”Låt oss orubbligt hålla fast vid hoppets bekännelse, för han som har gett oss löftet är trofast. Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar. Och låt oss inte överge våra sammankomster, så som några brukar göra, utan i stället uppmuntra varandra, och det så mycket mer som ni ser att dagen närmar sig.” Heb 10:23-25

Kära församling och vänner i Kristus,

Hösten är här och året går mot sitt slut. I naturen ser vi att träden blir gula och tappar löven, fåglar flyttar och djur går i dvala. Hösten ger en känsla av att inte bara året, utan även livet går mot sitt slut.

Vi vet inte när vår sista dag kommer. Vi vet inte heller när den yttersta dagen kommer. Vi vet bara att den närmar sig. Aposteln uppmanar oss att ”inte överge våra sammankomster, så som några brukar göra, utan i stället uppmuntra varandra”. Som kristna har vi inget att frukta av att den sista dagen närmar sig. Även kristna kan naturligtvis känna rädsla inför döden, men vi har löfte om uppståndelse och evigt liv, precis som Kristus uppstod från de döda. Vi ska hålla fast vid hoppets bekännelse, vid evangelium, och vi ska uppmuntra varandra. ”För han som har gett oss löftet är trofast.” Amen

Olle Sjödahl

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.