Kommentera

Frälsning i Jesu namn

Hos ingen annan finns frälsningen, och under himlen finns inget annat namn som människor fått genom vilket vi blir frälsta. Apg 4:12

Ett namn har flera funktioner. Med ett förnamn har du en identitet. Då kan andra identifiera dig, tilltala dig och prata om dig. Med ett efternamn har du dessutom en tillhörighet. Då kan andra se vilken familj du tillhör. Men ditt namn kan dessutom ge associationer – det kan väcka reaktioner och känslor hos andra människor. Ditt namn bär med sig ett rykte som påverkas av vad du har sagt och vad du har gjort.

Vi kan försöka dölja våra brister, men vi har alla sagt och gjort saker som skulle kunna påverka vårt rykte här på jorden negativt, ifall dessa saker blev allmänt kända. Men oavsett om vårt rykte har skadats av våra synder eller inte, så kan vi inte lyckas dölja dem för Gud. Den allvetande Guden känner till alla våra felsteg i gärningar och ord. Ja, till och med våra tankar. Att träda fram inför Gud i våra egna namn och i egen person skulle därför inte sluta väl. Det skulle sluta med fördömelse istället för frälsning. Det är tydligt att vi behöver ett bättre namn att komma med. Vi behöver ett fullkomligt namn.

Det finns endast ett fullkomligt namn. Och just detta namn äger du genom dopet, för då skrevs Jesu namn på ditt hjärta. Det innebär att Jesu namn är din nya identitet. Med hans namn kan du identifiera dig som en kristen inför Gud och inför världen. Jesu namn anger också din tillhörighet. Genom tron är du ett Guds barn som tillhör din Fader. Jesus har skapat den nödvändiga vägen från världen till himlen genom sitt frälsningsverk (Joh 14:6). Genom tron kan du gå den vägen. Jesu namn syftar också på allt som Jesus gjorde. Och enligt Bibeln har Jesu gärningar blivit dina gärningar genom dopet: “Alla ni som blivit döpta till Kristus har iklätt er Kristus” (Gal 3:27).

Hos ingen annan finns frälsningen, för Gud kräver fullkomlighet. Endast Jesus kan frälsa, för Han är den ende som levt ett fullkomligt liv. Och fullkomlighet är också exakt vad Gud ser när Han nu ser på dig. Andra människor kan tycka och säga vad de vill om dig, men huvudsaken är hur Gud ser på dig. Han ser en värdefull person som tillhör Honom, iklädd Jesu fullkomlighet. Du är frälst i Jesu namn.

Bön: Fader vår, tack för att Du gett oss Jesu namn. Lär oss att uppskatta de välsignelser du gett oss i Jesus. Hjälp oss att göra vår Frälsares namn känt här i världen. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.