Kommentera

Sök först Guds rike

”Sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.” (Matt 6:33)

Kära vänner i Kristus,

Det är lätt att gå runt och oroa sig för olika saker. Kanske är man orolig för att man själv eller någon närstående ska drabbas av sjukdom. Kanske är man orolig för hur det ska gå med jobb eller skola. Vi grubblar och funderar och anstränger oss för att ordna med det ena eller det andra för vårt liv här på jorden. Men Jesus uppmanar oss att först och främst söka Guds rike och hans rättfärdighet.

Jesus sa till Marta: ”Bara ett är nödvändigt.” Nämligen det som Maria gjorde; att sitta ner och lyssna till Jesu ord. Vår tid här på jorden är kort och inget av det vi samlar på oss kan vi ta med härifrån. Istället ska vi söka Guds rike, och vägen till det är Jesus. ”Jag är vägen, sanningen och livet”.

Jesus har lovat att vi då ska ”få allt det andra också”. Därför behöver vi inte gå och oroa oss för morgondagen, utan vi kan lägga allt i Guds händer.

”Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: Inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer ska han då inte klä er?” (Matt 6:28-30).

Amen

Olle Sjödahl
Ur LBK Stockholms månadsbrev maj 2020

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.