Kommentera

Jesu välsignande händer

Sedan förde han dem ut till Betania, och han lyfte sina händer och välsignade dem. Och medan han välsignade dem, lämnade han dem och lyftes upp till himlen. Luk 24:50-51

Jesu himmelsfärd måste ha varit svårhanterlig för lärjungarna. De hade tillbringat tre fantastiska år med Jesus. Och nu började det bli klart för dem att Jesus inte skulle vara med dem på samma sätt som tidigare. Han hade lovat att vara med dem för alltid, men han skulle inte längre sätta sig ner och dela en måltid med dem, att vandra på vägarna med dem eller samtala med dem längre. Det måste ha varit svårt för lärjungarna.

Men det var inget i jämförelse med vad som skulle komma. De skulle mycket snart börja förföljas och fängslas på grund av sin tro på Jesus. Och så småningom skulle elva av de tolv dö som martyrer eftersom de trodde och berättade för människor att Jesus var Frälsaren. Lärjungarna hade en svår tid framför sig.

Så vad gjorde Jesus? Han lyfte sina händer och välsignade dem. Lade du märke till detaljen? Det står inte att han välsignade dem och sedan lämnade dem. Det står: “Och medan han välsignade dem, lämnade han dem”. Jesus lyfte sina händer för att välsigna och fortsatte att hålla dem uppe för att välsigna.

Kom ihåg, det här var sista gången lärjungarna såg Jesus. Vad de nu såg skulle fastna på deras minnen. Så när lärjungarna stod inför förföljelse, fängelse och även martyrdöd, så kunde de se framför sig Jesus som välsignade dem.

Lärjungarna måste haft svårt att förstå hur allt detta lidande skulle kunna vara en välsignelse. Men vare sig de kunde lista ut det spelade mindre roll. De hade den underbara synen av Jesu upplyfta händer medan han lämnade dem. Han välsignade dem, och det skulle Han fortsätta att alltid göra!

Ja, Han välsignar fortfarande sitt folk. Även dig. Föreställ dig Jesu välsignande händer nästa gång du blir förföljd och hackad på för att du tror på Honom. Föreställ dig detta nästa gång du möter faror eller svårigheter. Föreställ dig din upphöjde Herre med sina upplyfta händer för att välsigna dig.

Vilken syn!

Bön: O Frälsare, påminn mig att du alltid välsignar mig och att du alltid kommer att göra det! Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.