Kommentera

Jesus kom för att du aldrig någonsin ska dö

Marta sade till Jesus: ”Herre, om du hade varit här skulle min bror inte ha dött.” … Jesus sade: ”Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig ska leva om han än dör, och den som lever och tror på mig ska aldrig någonsin dö.” Joh 11:21,25-26

När någon när och kär dör tänker du nog mycket på det gapande hålet som bortgången lämnar kvar efter sig i ditt liv. Du tänker på allt som ni upplevt tillsammans, och du vill ha din kära tillbaka. Det var i en sådan situation Marta befann sig i. Kan du höra frustrationen i hennes ord? Marta visste att Jesus kunde ha botat hennes bror, men han lät bli.

Vi undrar nog också varför. När Gud inte fixar saker som vi vill att han ska, frestas vi tänka att Gud antingen inte har makt att hjälpa, eller så vill han inte det. Precis som Marta vill även vi att Jesus tar bort alla våra problem, genast!

Därför rättade Jesus henne med mildhet – och han rättar även oss – med detta löfte: “Jag är uppståndelsen och livet.” För Jesus ville inte bara att Marta inte skulle förlora sin bror; han ville visa henne att han kan göra mer än att bota de sjuka.

Vårt största problem är döden, och Jesus är lösningen. Jesus kom för att du aldrig någonsin ska dö. Även om du skulle bli sjuk eller om ditt hjärta skulle sluta klappa så ska du aldrig dö. Jesus kom för att du ska få leva för evigt med Gud i himlen. Han kom för att din kropp, långt efter den blivit begraven, en dag ska uppstå och leva igen. Han bevisade att han kan göra det genom att uppväcka Lasarus från de döda.

Det är därför Jesus är uppståndelsen. Han uppväcker de döda tillbaka till livet. Ja, Jesus är själva livet. Han gav sitt liv för att vi nu får leva tillsammans med Gud för evigt. Medan du är här på jorden lovar inte Jesus dig en dans på rosor, men han lovar att ge dig styrka på färden. Lika säkert som att Jesus uppväckte Lasarus från de döda, lika säkert är det att du som tror på honom ska uppstå från de döda.

Bön: Jesus, tack för att du är min uppståndelse och mitt liv. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.