Kommentera

Jesus är vår lift ?

”Jesus sade till honom: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” Joh 14:6

Kära vänner i Kristus,

Den här tiden på året är det många som reser iväg för att åka skidor. Särskilt lockande är det när snön har lyst med sin frånvaro hela vintern.

När man åker utförsåkning är man beroende av ett fungerande liftsystem. Man vill stå i kö så kort tid som möjligt och åka upp i bekväma och pålitliga liftar som tar en hela vägen upp till toppen. Tyvärr fungerar det inte alltid så. Ibland är liftarna avstängda pga tekniska fel eller dåligt väder och ibland är köerna långa. Dessutom är liftkorten ofta väldigt dyra.

När det gäller vår andliga resa är vi också beroende av en lift. Vi klarar oss inte för egen maskin. Jesus säger själv ”Jag är vägen […] till Fadern”. Jesus är vår lift till Fadern. En lift som aldrig krånglar och som helt säkert tar oss hela vägen. Kapaciteten är obegränsad; alla får plats! Och liftkorten är gratis. De delas ut till människor genom evangeliet om syndernas förlåtelse. Faktum är att vi kan hjälpa till att dela ut dem. Gud vill att alla människor ska åka med! Amen

Olle Sjödahl

(Från LBK Stockholms månadsbrev)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.