Kommentera

Den treenige Guden vill din frälsning

”När Jesus hade blivit döpt, steg han genast upp ur vattnet. Då öppnades himlen, och han såg Guds Ande sänka sig ner som en duva och komma över honom. Och en röst från himlen sade: Han är min älskade Son. I honom har jag min glädje.” (Matt 3:16-17)

Dagens bibelberättelse är en av de tydligaste där vi får se Guds trefaldighet.

Det är sant att det finns en Gud, och endast en Gud. Bibeln säger också att den sanne Guden är tre. Jesus befaller oss att döpa i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn (Matt 28:19). Det finns ställen som kallar Fadern “Gud”, som kallar Sonen “Gud” och som kallar den Helige Ande “Gud”. Alltså: Medan det finns endast en Gud, så finns det dock tre personer i gudomen, och Jesu dop är ett av de bibelställen där vi ser detta tydligt: Fadern talar från himlen, Sonen kommer upp ur vattnet och den Helige Ande sänker sig ner i form av en duva.

Än sen? Jo, detta är viktigt eftersom det försäkrar oss om en underbar sanning; hela gudomen vill att du ska bli frälst. Det är klart och tydligt att Jesus vill din frälsning, för Han levde och dog för dig! Han var villig att bli döpt för att uppfylla Guds heliga lag för dig. Men även Fadern vill att du ska bli frälst, för Fadern sade ju att Han hade sin glädje i Jesus då Han döptes. Även den Helige Ande vill din frälsning, för Anden sänkte sig ner över Jesus för att stärka Honom i att göra det Han behövde göra.

Och allt detta ger oss en underbar förvissning. Fadern vill att jag ska komma till himlen, Sonen vill att jag ska komma till himlen och den Helige Ande vill att jag ska komma till himlen. Jesu dop visar detta klart och tydligt.

Bön: O Fader, Son och Helig Ande; fortsätt att försäkra mig att Du vill min frälsning, och fortsätt att stärk mig så att jag kan vandra vidare på vägen till evigt liv. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.