Kommentera

Kristus Jesus kom för att frälsa syndare

Det är ett ord att lita på och värt att tas emot av alla, att Kristus Jesus kom till världen för att frälsa syndare – och bland dem är jag den störste! (1 Tim 1:15)

Nyheterna rapporterar ofta om synderna som människor har begått mot varandra, och de olika sätten som synden har härjat vår värld på sistone. “Hur kan folk göra sådana saker mot varandra? Och hur kan Gud stå ut med det här och inte förstöra vår onda värld?”

Men det finns en fantastisk sanning som Gud vill att vi ska känna till: “Kristus Jesus kom till världen för att frälsa syndare”.

För att verkligen förstå vad det betyder att Kristus Jesus kom för att frälsa syndare, gå till en polisstation eller rättssal. Då får du se kvällsnyheterna på nära håll och personligt. Men Kristus Jesus kom för att frälsa syndare. Kristus Jesus kom för att frälsa var och en av dessa människor vars hemska brott placerar dem i fängelset – ja, alla dessa!

Eller försök detta: Ställ en stor spegel framför teven. Du behöver inte titta på nyheterna för att hitta syndare. Även spegeln visar dig en syndare som Kristus Jesus kom för att frälsa.

Du förstår, Gud gav oss inte lagen för att visa oss alla de onda människorna runt omkring oss. Han vill med sina bud övertyga dig och mig om hur mycket just vi har varit olydiga mot honom med våra tankar och gärningar. Även det att vi är stolta och ser ner på andra är en synd som är värd Guds fördömelse.

När Guds lag har gjort sitt verk är Guds kärlek så mycket ljuvligare. Jag är en syndare, men på grund av Jesus anser Gud att jag är ett helgon. Jag var syndens slav, men Gud har satt mig fri. Jag är värd döden, men Gud har gett mig liv.

Guds förlåtande kärlek känner inga gränser. Oavsett hur stor min eller din skuld är kom Jesus för att frälsa just oss. Varken mitt förflutna eller min nutid är utom räckhåll för hans barmhärtighet. Kristus Jesus kom till världen för att frälsa syndare – för att frälsa mig. Vilken ofattbar kärlek!

Bön: Jesus, jag är en syndare. Jag är inte bättre än någon annan. Men du kom för att frälsa mig – även mig! För detta vill jag lova och tacka dig, nu och alltid. Amen.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.