Kommentera

LBK Stockholm: Månadsbrev December 2015

”Hosianna, Davids son. Välsignad vare han som kommer i Herrens namn”

Så ropade folket när Jesus red in i Jerusalem. Ödmjukt lät han sig bäras av en åsna, säkert till någras besvikelse. Många väntade sig att Jesus skulle komma i makt och ära och skapa ett rike på jorden åt sitt folk. Men hela Jesu liv, från födelsen i krubban till döden på korset, präglades av ödmjukhet och avsaknad av yttre makt och glans. Hans uppdrag var inte att befria folket från romarna eller skapa ett världsligt rike år judarna. Hans uppdrag var att leva ett fullkomligt liv, helt utan synd, som ingen människa kan förmå. Hans uppdrag var att ta på sig straffet för våra synder och dö på korset. Hans uppdrag var att besegra döden, uppstå från graven och vinna evig salighet åt oss.

Kära vänner, vi står nu inför ett nytt kyrkoår. Vi får än en gång fira advent och påminnas om Jesu ankomst till jorden. Vilken gåva att Gud sände sin enfödde son till frälsning för oss! Men vi får också påminnas om det vi fortfarande väntar på; Jesu andra ankomst då han inte ska komma som ett ringa barn utan som hela världens domare. Låt oss hålla oss vakande så att den dagen inte kommer som en tjuv om natten. Men vi ska inte vara rädda. Tack vare det som Jesus gjorde under sin förra tid på jorden kan vi med tillförsikt se fram emot hans återkomst och glada ropa ”Hosianna, Davids son. Välsignad vare han som kommer i Herrens namn.”

Olle Sjödahl

Program för december

6/12, 2a Advent. Gudstjänst kl 1100 på Pumpan, Nattvard 1030.

12/12 alt 13/12. Församlingsträff. Aktivitetsgruppen inbjuder till bowling.

13/12, 3e Advent. Läsegudstjänst kl 1100 på Pumpan.

20/12, 4e Advent. Familjegudstjänst hos Ömans i Axelsberg. Barnundervisning kl 10, Gudstjänst kl 11, Lunch kl 12.

Onsdagar 20:30 Skypeandakt.

Övrigt

Kyrkokonferensen på Hjälmargården blir den 27-31/7 och planeringsgruppen tar gärna emot förslag på ämnen. Alla förslag kan skickas till mig på lbkstockholm@gmail.com.

Ungdomsgruppen planerar att anordna en ungdomsträff i Stockholm under våren. Datum är inte bestämt, men man kan ändå börja ladda redan nu.

Församlingens årsstämma ska hållas under början av 2016. Olle skickar ut en förfrågan via Doodle enligt gängse rutin. Fundera på om det är något särskilt ni vill ta upp.

Kollekterna under oktober månad inbringade 7170 kr. Kollekt tas tacksamt emot på pg 65 67 62-2.

Glad Advent och Guds välsignelse!
Olle och Peter


(Info: Alla församlingar är välkomna att lägga ut den här typen av inlägg på hemsidan. Kontakta församlings webbansvarige ifall du har idéer/önskemål.)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.