Kommentera

Månadsbrev Maj (LBK Stockholm)

Kära församling och vänner i Kristus! Efter ett bra förslag och beslut vid stämman inför vi nu församlingens månadsbrev. Tanken är att det ska innehålla uppgifter om kommande program, eventuella nyheter och liknande. Det är fritt fram att komma med önskemål om man vill att brevet ska innehålla något särskilt.

Kort om den gångna stämman: Till ny ordförande valdes Olle Sjödahl (tackar än en gång för förtroendet), till kassör Ulf Westerberg och till revisor Magdalena Stare. Det beslutades även att börja avlöna Peter för hans goda arbete i församlingen. Vi börjar med 10% av heltid och utvärderar till hösten. Två punkter på dagordningen kvarstår dock att avhandla, nämligen dem om revisionsberättelse och ansvarsfrihet för kassör och styrelse. Jag påminner än en gång om den extrainsatta stämman. Klicka in på Doodle och markera de tider ni kan vara tillgängliga på Skype!Herrens frid,


Olle

”Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min.” (Jesaja 43:1)

”Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: Inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer ska han då inte klä er?” (Matt 6:28-30)

Våren är en tid då svensken tinar fram efter en lång vinter. Vi blir lite piggare, lite gladare och tittar yrvaket upp från våra skärmar mot solen som värmer och ger liv. Vi talar med varandra om vädret och hur vi nu är mitt i de där ljusare tiderna som vi tröstat varandra med under den långa, blöta vintern. Men hur ofta påminner vi varandra om vem det är som skapat årstiderna och gör så att solen går upp ännu en nådens dag? Hur ofta stannar vi upp för att tacka vår himmelske Fader för att han skapat våren?

Det återvändande livet vi ser hos blommor och fåglar är en påminnelse om att Gud gett också oss nytt liv. Han som har omsorg om naturen har så mycket mer omsorg om oss som är hans barn. Jesus visar på naturens vittnesbörd om en god Gud och påminner oss samtidigt om att denne Gud älskar oss mycket mer än han älskar naturen omkring oss. Gud bryr sig om skapelsen och uppehåller den, men dig älskade han så mycket att han utgav sin enfödde son i döden för att du skulle ha liv i honom. Amen!

Kh Peter Öman

Program för maj månad

Jacob Nordberg hälsar: ”Varmt välkommen på familjegudstjänst och församlingsdag den 10:e maj hos Jacob (och snart även Hanna) på Storängsgatan 11 i Norra Djurgårdsstaden. Barnundervisningen börjar kl 10 och gudstjänsten kl 11. Efter gudstjänsten beger vi oss till Stora Skuggan för att grilla, spela kubb och annat kul. Här finns även en 4H gård med djur. Ta med egen mat att grilla. Vi fixar ketchup och senap.” 

Den 31:a maj har vi planerat in en familjegudstjänst, men vi återkommer med plats.

Varje torsdag har vi Skypeandakt 20.30 och alla är varmt välkomna att delta. Tipsa gärna vänner och bekanta! Skicka kontaktförfrågan till peter.oman2 via Skype om du vill vara med.

Övrig information

Vår kassör Ulf Westerberg låter hälsa att april månads gåvor till församlingen uppgick till 7.550 kronor vilket vi tackar för. Gud älskar en glad givare. Alla gåvor tas tacksamt emot till församlingens plusgiro-nummer (pg) 65 67 62-2.

CELC Europa har konferens på Hjortsbergagården utanför Ljungby den 5-7 juni. Program och anmälningsformulär finns på CELC Europa 2015.

Årets sommarläger på Hjälmargården är den 22-26/7. Anmälan till Anna Karlsson senast 22 juni: anmalanlbk@gmail.com eller tel. 0372 19068, alt.070 6693849. Programmet hittar du här: Hjälmargården 2015.

Delvis parallellt med sommarlägret anordnar LBKung ett internationellt ungdomsläger med gäster från Tyskland och USA från den 20-26/7 också det på Hjälmargården. Se LBKung på Faceboook för mer information.

OBS: P.g.a. CELC-konferensen måste vi flytta fram vår traditionella avslutning för kristendomsskolan från den 6/6 till den 7/6. Vi har som vanligt friluftsgudstjänst i Axelsberg och ber Herren om fint väder.

Från och med den här terminen har församlingen en ny konfirmand. Emilia Stare har börjat med konfirmandundervisning tillsammans med David Erlandsson och Emma Lundgren från Norrköping/Västerås församling. Kom ihåg dem i era förböner.

Så tillönskas ni alla en välsignad maj månad. Vi ses hos Jacob hälsar
Olle och Peter

Ladda ner månadsbrevet

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.