Predikan i Göteborg – Palmsöndagen

Predikan av Anders Nissen i Heliga Trefaldighets församling i Göteborg över Luk 19:28-40 på palmsöndagen.

25:e mars 2018


När Jesus hade sagt detta gick han framför dem upp till Jerusalem. Då han närmade sig Betfage och Betania vid det berg som kallas Olivberget, sände han i väg två av lärjungarna och sade: “Gå in i byn där framme. När ni kommer in ska ni finna ett åsneföl som står bundet och som ännu ingen har suttit på. Ta loss det och led hit det. Och om någon frågar er varför ni lossar det, ska ni svara: Herren behöver det.”
De som var utsända gav sig i väg och fann att det var som han hade sagt dem. De lossade fölet, och de som ägde det sade: “Varför tar ni loss fölet?” De svarade: “Herren behöver det.” De ledde det till Jesus och lade sina mantlar på fölet och lät Jesus sitta upp. Och där han red fram bredde man ut sina mantlar på vägen.
När han närmade sig sluttningen av Olivberget, började hela skaran av lärjungar i sin glädje prisa Gud med hög röst för alla kraftgärningar de hade fått se: “Välsignad är han som kommer, kungen, i Herrens namn! Frid i himlen och ära i höjden!” Några fariseer i folkmassan sade då till honom: “Mästare, säg åt dina lärjungar!” Han svarade: “Jag säger er: Om de tiger, kommer stenarna att ropa.”

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.