Kommentera

Insamling till våra trossyskon i Bulgarien och Albanien

 ”Låt oss göra gott mot alla medan vi har tillfälle, och särskilt mot dem som tillhör trons familj” (Gal 6:10).

Lutherska bekännelsekyrkans damlag har tagit initiativ till en ny insamling – denna gång till våra trossyskon i Bulgarien och Albanien som är i nöd och i behov av vår hjälp.

I Bulgarien kommer snart kylan. Där är våra kristna vänner i de romska församlingarna i stort behov av kläder. I Albanien har också våra kristna vänner drabbats svårt av jordbävning för snart ett år sedan. Där har många fortfarande inte kunnat flytta in i sina hem. Covid–19 har också gjort att många saknar arbete och mat.

Swisha gärna en gåva till LBK (123 264 31 61) senast 22/10 och märk betalningen med “Damlaget”. Läs mer om olika sätt att ge gåvor här. Läs mer om damlagets insamling här.

Paulus uppmaningar till korintierna inför insamlingen till de fattiga trossyskonen i Jerusalem är aktuella även för oss:

“Men tänk på detta: Den som sår sparsamt får skörda sparsamt, och den som sår rikligt får skörda rikligt. Var och en ska ge vad han har bestämt i sitt hjärta, inte med olust eller tvång, för Gud älskar en glad givare. Och Gud har makt att ge er all nåd i överflöd, så att ni alltid och i allt har nog av allt och kan ge i överflöd till varje gott verk. Skriften säger: Han strör ut, han ger åt de fattiga, hans rättfärdighet består för evigt. Han som ger såningsmannen säd till att så och bröd till att äta, han ska ge er utsäde och mångdubbla det och låta er rättfärdighet ge god skörd. Då blir ni rika på allt och kan vara generösa i allt, och det väcker tacksamhet till Gud när vi överlämnar gåvan. Den hjälp ni ger i denna insamling fyller inte bara de heligas behov, utan bär också rik frukt genom att många tackar Gud. När ni visar er äkthet genom denna hjälp prisar de Gud för att ni följer er bekännelse till Kristi evangelium och så godhjärtat delar gemenskapen med dem och med alla. De kommer också att be för er och längta efter er på grund av Guds överväldigande nåd mot er. Gud vare tack för hans obeskrivligt rika gåva!” (2 Kor 9:6-15)

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.