Kommentera

Rädda oss Gud! Och låt din goda vilja ske!

Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut. Rom 8:28

Vad ber du om nu för tiden? Att Gud ska bevara dig och alla dina nära & kära från att bli smittade av coronaviruset? Att Gud ska förinta viruset så att människor slutar insjukna eller dö från det? Och att människor ska sluta riskera arbetslöshet och fattigdom?

Sådana böner är passande eftersom Gud vill att vi ska be till Honom, som vi läser i Psaltaren: “Ropa till mig på nödens dag. Jag ska rädda dig” (Ps 50:15).

Men Gud har lärt oss ännu mer om bönen. Jesus lärde oss i Herrens bön att vi ska be: “Låt din vilja ske” (Matt 6:10). Varför skulle vi be “ske din vilja” i dessa dagar då vi är ängsliga över vår egen och andras framtid? Eftersom Gud har lovat att lidandet ska bli till det bästa för oss. Aposteln Paulus påminner oss om detta i dagens vers då han säger: “Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut” (Rom 8:28).

Vilka goda saker skulle Gud kunna skapa ut ur detta virus som lett till så mycket osäkerhet och bekymmer? Det skulle kunna vara att Gud påminner dig om att du behöver Honom, så att du förtröstar mer på Gud och mindre på dig själv eller jordiska saker. Det skulle vara till det bästa. Gud skulle kunna visa dig att saker som du tar för givet – din hälsa, ditt jobb, din inkomst, din livsstil – kan försvinna som en blixt, så att du inte bygger ditt liv på sådana opålitliga saker, utan istället på Honom. Det skulle också vara till det bästa. Gud skulle även kunna hjälpa dig att omvärdera dina prioriteringar, så att du ägnar dig mer åt sådant som verkligen betyder något: Ditt förhållande med Gud, att vara tillsammans med dina nära & kära, att hjälpa de som är i nöd och fara. Det skulle också vara till det bästa.

Låt oss be till Gud att Han må öppna våra ögon för allt det goda som vår himmelske Fader kan verka genom denna svåra coronatid och dess lidanden. För det är nämligen hans specialitet. Genom det värsta tänkbara lidandet – sin egen Sons lidande på korset för dina och mina synder – uppnådde Han det allra bästa, nämligen din och min eviga frälsning. Låt oss därför fortsätta att be “ske din vilja” och förtrösta på att Han ska fortsätta åstadkomma det bästa för dig och mig i dessa svåra tider.

Käre himmelske Fader, jag vill be Dig om Ditt beskydd för mig och för alla mina nära & kära genom denna svåra tid, men också om att låta Din goda vilja ske. Hjälp mig att lita på att Din vilja alltid är det bästa för mig. Amen.


Vill du ha sådana betraktelser skickade till din inkorg varje vecka? Prenumerera på Bekännelsebrevet.

Betraktelsen är översatt och publicerad med välsignelse från WELS. Du kan även läsa dagliga betraktelser på WELS.net på engelska.

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.